DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN 1978117-1.79006%
İzmir
32°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:49

İKİNDİYE KALAN SÜRE

“Van Kültür Yolu Festivali”nde gaye 1 milyon iştirakçi
231 okunma

“Van Kültür Yolu Festivali”nde gaye 1 milyon iştirakçi

ABONE OL
25/08/2024 11:40
“Van Kültür Yolu Festivali”nde gaye 1 milyon iştirakçi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

VAN (AA) – Türkiye Kültür Yolu Şenliği heyecanı Adana, Şanlıurfa, Bursa, Samsun ve Trabzon’un akabinde 29 Haziran-7 Temmuz tarihlerinde Van’da yaşanacak.

Bu yıl şenlik rotasına dahil edilen kentte, 9 gün boyunca konserler, tiyatrolar, opera şovları, stantlar, atölyeler, söyleşiler ve gastronomi tecrübeleri üzere 500’ün üstünde aktiflik gerçekleştirilecek.

Ünlü sanatkarların konser vereceği, söyleşilere katılacağı Van’da, şenlik için hazırlıklar son kademeye geldi.

Etkinliklerin yapılacağı Atatürk Kültür Parkı’nda dev sahne kuruldu, kentin birçok noktasına şenliğin tanıtımının yapıldığı afişler asıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Şahin, AA muhabirine, şenlik ruhunu sanatseverlerle buluşturacak “Van Kültür Yolu Festivali”nin kentin marka bedeline de katkıda bulunacağını söyledi.

Yediden yetmişe herkese hitap eden çok renkli bir şenlik programının hazırlandığını anlatan Şahin, şöyle konuştu:

“Türkiye Kültür Yolu Şenliği, ulusal ve memleketler arası aktifliklerin niteliği, niceliği ve çeşitliliği ile bu alanda bilinen en kapsamlı şenlik olma özelliğini taşıyor. Şenliklerin 2024 yılı programına ilimiz dahil edildi. Tanıtım çalışması kapsamına giren ve kıymetli bir turist çekim ögesi olan şenliğin kentimize olumlu tesirleri olacak. Konserler, söyleşiler, stantlar, çocuklar için çeşitli etkinlikler, gastronomi cinsleri, çeşitli branşlarla ilgili atölyelerle halkımızı çok keyifli ve eğlenceli bir program bekliyor.”

Festival için çok varlıklı bir içeriğin hazırlandığını lisana getiren Şahin, “Yaklaşık 1 milyon iştirakçi sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Hazırlıklarımız devam ediyor. Yer ve alan düzenlemeleri, program içerikleriyle ilgili planlamalar yapıldı.” dedi.

Şahin, vatandaşları konser ve öteki etkinliklere davet ederek, “Festivalden ötürü otellerimizin doluluk oranı uygun seviyede ve talepler artıyor. 2025’te de şenliğimiz yapılacak. Halkımızın bu aktifliği sahiplenmesi ve desteklemesi değerlidir. Bu yıl 16 vilayetimizde yapılacak olan şenlikler dünyanın kapsamlı, saygın kültür ve sanat projelerinden biri.” sözlerini kullandı.

Muhabir: Orhan Sağlam

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.