DOLAR 34,0169 0.11%
EURO 38,0352 0%
ALTIN 2.760,710,58
BITCOIN 21761260.4281%
İzmir
35°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:54

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Kapıkule’de 2024’ün araç ve yolcu çıkış rekoru kırıldı
159 okunma

Kapıkule’de 2024’ün araç ve yolcu çıkış rekoru kırıldı

ABONE OL
26/08/2024 09:40
Kapıkule’de 2024’ün araç ve yolcu çıkış rekoru kırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

EDIRNE (AA) – Sezer, yıllık müsaadelerinin akabinde yaşadıkları ülkelere dönmek için Kapıkule Hudut Kapısı’na gelen gurbetçilerle sohbet etti, güzel seyahatler diledi.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Sezer, gurbetçilerin yurda giriş ve çıkışlarının meselesiz biçimde yapılabilmesi için ilgili tüm kurumların seferber olduğunu söyledi.

Bu yıl gurbetçilerin yurda gelişte kara yolunu kullanımında yüzde 5’lik bir artışın olduğunu belirten Sezer, “Burada olağan yoğunluktan, Bulgaristan ve Yunanistan’daki kapasiteden ötürü bu ağır periyotlarda bir kuyruk kelam konusu olabiliyor. Lakin geçen yıllarla kıyaslanamayacak bir derecede bekleme müddetlerinde azalma kelam konusu. Burada da alınan önlemler çok değerli.” diye konuştu.

Sezer, Kapıkule’de 12 olan peron sayısını 24’e çıkardıklarını, Hamzabeyli’de de önlem ve kapasite artırımına gittiklerini lisana getirdi.

Sezon başlamadan evvel alınan tedbirlerle Hamzabeyli Hudut Kapısı’nın Kapıkule kadar yolcu ve araç geçişi yapılabilecek kapasiteye ulaştığını söz eden Sezer, “Bulgaristan’dan geliş istikameti de şu anda gidiş halinde, çıkış biçiminde çalışmakta ve kapasitemizi orada 2 kat artırmış durumdayız. Gurbetçilerimizin bu bekledikleri mühlet içerisinde belirli muhtaçlıklarını karşılamaları için de taşınabilir ikram araçları ve taşınabilir tuvaletler kurduk. Bilhassa Pazarkule’de yol güzergahındaki dinlenme tesislerinin yetersiz olmasından ötürü orada vazife yapıyorlar.” dedi.

Sezer, eylülün birinci haftası da dahil olmak üzere gurbetçilerin çıkışlarının süreceğini belirtti.

22 Haziran – 23 Ağustos’ta 4 hudut kapısından 937 bin 313 aracın giriş ve çıkış yaptığını aktaran Sezer, şunları kaydetti:

“Şu ana kadar giriş ve çıkış yapan gurbetçilerimizin sayısı 3 milyon 814 bin 544’e ulaşmış durumda. 14 Temmuz’da tüm kapılarda 15 bin 553 araç ve 57 bin yolcu girişiyle tüm vakitlerin giriş rekorunu yakalamıştık. 22 Ağustos’ta da Kapıkule’den 5 bin 503 araç ve 24 bin 449 yolcu çıkışı ile 2024’ün rekorunu yaşadık. Bilhassa perşembe ve cuma günlerinde geride bıraktığımız iki hafta boyunca yoğunluk yaşandı ancak başka günlerde ortalama geçiş süremiz bir saate yakın. Öteki günlerde de üç saat ve üzeri bekleme kelam konusu oldu.

Gurbetçi dönemimizdeki araç giriş ve çıkışlarında geçen yıla nazaran yüzde 5 bir artış var. Toplam araç ve yolcu girişlerinde de yılbaşından bu tarafa yüzde 10 bir artış kelam konusu. Önlemlerimiz bu artışa paralel bir formda paydaş kurumlarımızla büyük bir uyum içerisinde devam ediyor. Umarım buradan ayrılan gurbetçilerimiz, güzel bir sedayla rahat bir biçimde yaşadıkları memleketlere varırlar. Hepsine sıhhat ve güzel seyahatler diliyorum.”

Sezer’e ziyaretinde Kapıkule Mülki Yönetim Amiri ve Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar, Vilayet Emniyet Müdürü Onur Karaburun, İl Jandarma Kumandan Yardımcısı Albay Naim Tavlı, Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık ve ilgililer eşlik etti.

Muhabir: Gökhan Balcı

En az 10 karakter gerekli