DOLAR 34,0169 0.11%
EURO 38,0352 0%
ALTIN 2.760,710,58
BITCOIN 21761260.4281%
İzmir
35°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:54

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Bakan Bak, milli paralimpik atletleri Paris’e uğurladı
85 okunma

Bakan Bak, milli paralimpik atletleri Paris’e uğurladı

ABONE OL
26/08/2024 10:00
Bakan Bak, milli paralimpik atletleri Paris’e uğurladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen uğurlama merasiminde Bakan Bak’ın yanı sıra İstanbul Valisi Davut Gül, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu, federasyon liderleri, Paris’te gayret edecek atletler ve aileleri katıldı.

Bütün atletlerle görüşen bakan Osman Aşkın Bak, “Hepinizin heyecanını gözlerinizde görüyorum. Değerli bir tertibe ülkemizi temsil etmek için katılıyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını iletiyorum, heyecanını sizlerle paylaşmak istiyorum, sizlerle gurur duyuyor. Kendisinin sporun içinden gelmesi Türk sporu için büyük talih. Kendisi tam bir spor adamı ve sporun her noktasında bulunan bir önder.” diye konuştu.

Team Türkiye’de bulunmanın çok kıymetli olduğunu söyleyen Bakan Bak şunları kaydetti:

“Paris için milletimizin duasını bekliyoruz. Orada ağır bir seyirci atmosferi, gerilim, başarma dileği, coşkusu var. Sizlere muvaffakiyetler diliyoruz. Heyecanı yenmeniz lazım. Birbirinden başarılı atletlerimiz var. Olimpiyatlara katılmış, kendini ispatlamış, yeni katılanlar var. Bunların hepsi birer heyecan ve deneyim. Bu grupta, Team Türkiye’de yer almak gurur verici. Bu gururu daima birlikte yaşıyoruz, yaşayacağız. İnşallah Paris’ten madalyalarla dönecek ve bu milleti gururlandıracaksınız. Bayrağımızı göndere çekecek, İstiklal Marşımızı söyleteceksiniz. Türk sporunda yapılan tesisler, federasyonlara verilen dayanaklar pek çok yatırım yapıldı. Bu yatırımların karşılığını alma vakti. Hepinizden muvaffakiyetler beklediğimizi tabir etmek istiyorum. Bakanlık olarak bu tertiple heyecanınızı paylaşmak istedik. Pek çok ülkede bu türlü tertip yok. Kendi atletlerini bu formda gönderen ülke sayısı çok az. Bu, milletin siz verdiği kıymetten kaynaklanıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın 22 yılda engelli vatandaşlarımıza verdiği haklar ve takviyelerle düşünülmesi gerekiyor. Biz Türk milletinin ve sizlerin emrindeyiz. Heyecanınız, başarma isteğiniz bizi gururlandırıyor. Hiçbir vakit vazgeçmediniz, üşenmediniz, ve savaşmaya devam ettiniz. Paris’te de savaşacak ve çaba edeceksiniz. Bu ülkenin bayrağını göndere çektireceksiniz, İstiklal Marşı’nı çaldıracaksınız. Sizinle birlikte olacağız. Bu millet sizinle gurur duyuyor. Yüz akımızsınız, coşkumuz, heyecanımızsınız. Yolunuz açık olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun.”

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu, Türkiye’nin paralimpikte her geçen gün gelişiminin arttığını kaydederek şunları söyledi:

“Türk spor tarihinin dönüm noktası olan bir gün yaşıyoruz. 20 senede muazzam bir biçimde toparladık. Bunun iki kıymetli kaynağı var. Biri komitenin kurulması ikincisi de sayın Cumhurbaşkanımızın engelli haklarına yaklaşımıyla paralimpikte ivmeyi artırdık. Birinci gün Yavuz Kocaömer’den sonra lider seçilince bayrağı daha ileri taşıyacağız diye kelam verdik. Tokyo’ya 87 atletle gitmiştik artık 93 atletle gidiyoruz. Bunun da hoş tarafı 48 bayan 45 erkek olması. Müspet ayrımcılıkta öne geçtik. Maksadımız Tokyo’daki 15 madalyayı geçmek. Team Türkiye’de olabilmek bile başlı başına bir muvaffakiyet. 80 milyon ülkede 93 sportmen ortasına girip bu kafilede olmak, bu armayı taşımak en büyük muvaffakiyet. Hepinizle gurur duyuyoruz. Bu arkadaşlarımızdan ilgilerinizi ve dualarınızı esirgemeyin.”

Konuşmaların akabinde Bakan Bak, Vali Gül ve Murat Aksu, ay-yıldızlıları Paris’e götürecek uçağın önünde fotoğraf çektirdi ve ulusal kafileye veda etti.

Muhabir: Mücahit Hüseyin Eroğul

En az 10 karakter gerekli