DOLAR 34,0018 0.06%
EURO 38,0324 0.08%
ALTIN 2.749,23-0,05
BITCOIN 2097473-3.10798%
İzmir
30°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

MEB’den “24 Kasım Öğretmenler Günü” genelgesi
170 okunma

MEB’den “24 Kasım Öğretmenler Günü” genelgesi

ABONE OL
27/08/2024 15:20
MEB’den “24 Kasım Öğretmenler Günü” genelgesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Ulusal Eğitim Bakanlığınca (MEB) yayımlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü Genelgesi’ne nazaran, bu gün ve haftada, öğretmenlerin ilmiyle, irfanıyla ve vicdanıyla bireylerin ve toplumların geleceğini şekillendiren yegane rehberler olduğu şuuruyla çeşitli kutlama aktiflikleri yapılacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla 81 vilayet valiliğine gönderilen genelgede, “24 Kasım Öğretmenler Günü, evlatlarımızın geleceğine ışık tutan, ulusal bekamızın ve güçlü geleceğimizin yılmaz neferleri olan öğretmenlerimize gönülden teşekkürlerimizi iletmeye bir vesiledir.” tabirine yer verildi.

Bu çerçevede öğretmenlerin ve vatandaşların kutlama programları ile etkinliklere en üst düzeyde iştiraklerinin sağlanmasına ihtimam gösterilmesi istendi.

Nihai gayesi uzman ve faziletli bireyler yetiştirmek olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile Türkiye Yüzyılı’nda belirlenen gayelere ulaşılmasında en temel yapı taşlarından birinin öğretmenler olduğu vurgulanan genelgeyle, yurt içinde ve dış temsilciliklerde yapılacak 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama aktiflikleri ile öğretmenler ortasındaki mesleksel dayanışmayı, sevgi ve hürmet bağlarını kuvvetlendirmek, öğretmenlik mesleğinin toplumdaki bedelini yüceltmek, saygınlığını artırmak hedefleniyor.

Bu kapsamda vilayet ve ilçe ulusal eğitim müdürlükleri, okul ve kurum müdürlükleri ve dış temsilciliklerde kutlama şuraları oluşturulacak.

Kutlama programlarının hazırlanması ve uygulanmasında öğretmen, öğrenci, okul/kurum yöneticileri, okul-aile birlikleri ile velilerin, halkın, kamu ve özel kurumların, sivil toplum kuruluşlarının, basın-yayın kuruluşlarının faal iştiraki sağlanacak.

Programlarda, imkanlar dahilinde öğrenci, veli ve öğretmenlere yönelik eğitici ve bilgilendirici aktifliklerin hazırlanmasına itina gösterilecek. Programlara mülki erkan, şehit öğretmenlerin yakınları, emekli öğretmenler, mezun öğrenciler ile vatandaşlar davet edilecek.

Başta şehit öğretmenler olmak üzere ebediyete irtihal etmiş öğretmenler kabirleri başında anılacak, şehit öğretmenlerin aileleri ve huzurevlerinde kalan emekli öğretmenler ziyaret edilecek ve emekli öğretmenlerin emekli oldukları okullardaki programlara öncelikle davet edilmeleri sağlanacak.

Adaylık sürecini tamamlayan öğretmenler yemin edecek

24 Kasım prestijiyle adaylık sürecini tamamlamış öğretmenlerin yemin etmeleri sağlanacak, Bakanlık takımlarından yıl içinde emekli olan öğretmenlerden kutlama programlarına katılanlara Hizmet Onur Evrakı takdim edilecek.

İl ve ilçe ulusal eğitim müdürlükleri, okul ve kurum müdürlükleri ve dış temsilcilikler, dijital ortamlarda öğretmenlerin mesleksel dayanışmalarını güçlendirecek bilgi paylaşımlarına, bilimsel, kültürel, sanatsal faaliyetlere ve örnek uygulamalara yer verecek; öğretmen, öğrenci ve veliler ortasında öğretmenlik mesleği ile ilgili belirlenecek hususlarda anı, fotoğraf, şiir, kompozisyon, kısa sinema, fotoğraf ve gibisi yarışlar düzenleyecek. Dereceye girenlere 24 Kasım Öğretmenler Günü aktiflikleri sırasında ödül takdimi yapılacak ve dereceye giren yapıtların sergilenmesi sağlanacak.

Öğretmenlerden oluşan gruplar için spor karşılaşmaları düzenlenecek

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama heyetlerince gençlik ve spor vilayet müdürlükleri, belediye başkanlıkları ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapılarak öğretmenlerden oluşan ekiplerle spor karşılaşmaları düzenlenecek.

Mesleki başarılarıyla öne çıkan öğretmenlerin muvaffakiyet hikayelerini meslektaşlarıyla ve üniversitelerde tahsil gören öğretmen adaylarıyla paylaşabilecekleri konferans, panel, söyleşi ve gibisi etkinlikler gerçekleştirilecek, kelam konusu muvaffakiyet hikayelerini anlatan kısa sinema ve görseller hazırlanarak kamuoyuna sunulacak.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama konseyleri, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kapsayan hafta ve yıl içinde öğretmenlik mesleğinde misyon, saygınlık, rehberlik, adanmışlık, öğretmen ve gelecek gibi temaları ele alan panel, sempozyum, açık oturum, konferans üzere faaliyetleri de gerçekleştirecek.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kapsayan hafta ve yıl içinde kamu/özel kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak öğretmen ve öğrencilere yönelik indirim kampanyaları düzenlenmesi sağlanacak.

İl ve ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarıyla 100. Yıl Eğitim Ormanı’nda ağaç dikimi aktifliği yapılacak.

24 Kasım Öğretmenler Günü hasebiyle öğrenciler, veliler ve okul-aile birliklerince öğretmenlere sunulacak ikramlar konusunda eğitim-öğretim hizmeti verenler için mesleksel etik prensiplere uyulacak.

Muhabir: Selma Kasap

En az 10 karakter gerekli