DOLAR 34,1512 0.26%
EURO 38,0670 -0.23%
ALTIN 2.749,460,27
BITCOIN 2022770-0.18254%
İzmir
33°

AÇIK

04:50

SABAHA KALAN SÜRE

Dışişleri Bakanlığından İsrailli bakanın Mescid-i Aksa’ya sinagog inşa etme davetine reaksiyon
65 okunma

Dışişleri Bakanlığından İsrailli bakanın Mescid-i Aksa’ya sinagog inşa etme davetine reaksiyon

ABONE OL
28/08/2024 21:20
Dışişleri Bakanlığından İsrailli bakanın Mescid-i Aksa’ya sinagog inşa etme davetine reaksiyon
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – Bakanlık, İsrail’in çok sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Gvir’in Mescid-i Aksa’da sinagog inşa etme tarafındaki açıklamasının akabinde yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, “İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’da sinagog yapılmasına ait açıklamaları İsrail’in Kudüs’teki kutsal yerlerin ve Kudüs’ün statüsünü ve kimliğini değiştirme eforlarının yeni ve son derece tehlikeli bir örneğidir.” sözü kullanıldı.

Bu açıklamaların İslam dünyasında infial yarattığı ve sağduyulu herkesi kaygıya sevk ettiği kaydedilen açıklamada, “Münhasıran Müslümanlara ilişkin kutsal bir yer olan Mescid-i Aksa’yı amaç alan provokasyonlar tüm dünyada Müslümanların hissiyatını rencide etmekte ve gerginliklere sebebiyet vermektedir.” sözüne yer verildi.

Açıklamada, İsrail hükümetinin Filistin halkına karşı sürdürdüğü atakların bölgesel ve global istikrarı her geçen gün daha fazla tehlikeye attığı vurgulanarak, “İsrail saldırganlığının durdurulması ve Filistin halkına muhafaza sağlanması için milletlerarası toplumun harekete geçme vakti gelmiştir.” denildi.

Aşırı sağcı Ben-Gvir, Mescid-i Aksa’da sinagog inşa etmek istediğini söylemişti

İsrail Ordu Radyosu’na konuşan Ben-Gvir, mevcut siyasetin Musevilerin Mescid-i Aksa’da “ibadet etmesine müsaade verdiğini” ileri sürmüştü. Habere nazaran, “Mescid-i Aksa’ya bir sinagog inşa eder misiniz?” sorusuna Ben-Gvir, “Evet” yanıtını vermişti.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi, Ben-Gvir’in tabirleri sonrası yaptığı yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa’daki statükonun değişmediğini savunmuştu.

Ben-Gvir’in açıklamalarına birçok ülke lideri ve uluslararası kuruluştan reaksiyon gelmeye devam ediyor.

Muhabir: Muhammet Tarhan

En az 10 karakter gerekli