DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN 2005724-0.66117%
İzmir
30°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

81. Memleketler arası Venedik Sinema Şenliği başladı
210 okunma

81. Memleketler arası Venedik Sinema Şenliği başladı

ABONE OL
29/08/2024 23:40
81. Memleketler arası Venedik Sinema Şenliği başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ROMA (AA) – Venedik kentindeki Lido Yarımadası’nda düzenlenen dünyanın en eski sinema şenliği, “Beetlejuice Beetlejuice”ın yönetmeni Burton, Burton’ın partneri ve sinemanın oyuncularından Monica Belluci, Jenna Ortega ve Willem Dafoe’nin kırmızı halıda uzunluk göstermesiyle kapılarını açtı.

Açılışta konuşan şenliğin bu yılki jüri başkanı Fransız aktris Isabelle Huppert, “Burada olmak büyük bir onur ve büyük bir memnunluk. Bu gece hangi lisanı konuşsam diye kendime sordum lakin kimseyi dışlamayan, sonsuza kadar yaşamayı hak eden akıllı, kozmik bir lisan var. Bu sinemanın lisanıdır.” dedi.

Törende ayrıyeten ABD’li aktris Sigourney Weaver’a “Altın Aslan Hayat Uzunluğu Başarı” mükafatı verildi.

Açılışta, kısa müddet evvel hayatlarını kaybeden Fransız aktör Alain Delon, İtalyan aktör Roberto Herlitzka ve ABD’li aktris Gena Rowlands da anıldı.

Törenin akabinde şenliğin yarış dışı kategorisinde yer alan Tim Burton’ın “Beetlejuice Beetlejuice” sinemasının gösterimi yapıldı.

Bu ortada, İtalyan basınında çıkan haber ve yorumlarda da Hollywood’da geçen yıl senarist ve oyuncuların yaptığı grevin şenliği etkilediği, bu yılki şenliğin çok sayıda değerli ve yıldız ismin katılmasıyla daha parlak geçmesinin beklendiği belirtildi.

– Bu yılki şenlikte Türkiye üretimi 3 sinema gösterilecek

Festivalin ana müsabaka dışındaki kıymetli kategorilerinden olan “Ufuklar”da (Orizzonti) direktörlüğünü Murat Fıratoğlu’nun üstlendiği “Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri” isimli sineması Venedik’te gösterilecek.

Yönetmenliğini Türker Süer’in yaptığı “Gecenin Kıyısı” sineması de şenliğin “Ufuklar Ekstra” (Orizzonti Extra) kategorisinde sinemaseverlerle buluşacak.

Festivalin “Ufuklar Kısa Film” kategorisinde Cansu Baydar’ın yönettiği “Neredeyse Mutlaka Yanlış” sineması de gösterilecek.

81. Venedik Sinema Şenliği, 7 Eylül Cumartesi günü düzenlenecek kapanış merasimi, büyük ödül “Altın Aslan” ile öteki mükafatların sahiplerini bulmasıyla sona erecek.

– Büyük ödül “Altın Aslan” için 21 sinema yarışıyor

Festivalin büyük mükafatı “Altın Aslan” için 21 sinema yarışacak.

Yönetmen Pedro Almodovar’ın “The Room Next Door”, Gianni Amelio’nun “Campo di Battaglia”, Zoran Boukherma ile Ludovic Boukherma’nın “Leurs Enfants Après Eux”, Brady Corbet’nin “The Brutalist”, Delphine Coulin ile Muriel Coulin’in “The Quiet Son”, Maura Delpero’nun “Vermiglio”, Fabio Grassadonia ile Antonio Piazza’nın “Iddu”, Luca Guadagnino’nun “Queer”, Dag Johan Haugerud’un “Love”, Dea Kulumbegashvili’nin “April”, Justin Kurzel’in “The Order”, Pablo Larrain’in “Maria”, Emmanuel Mouret’nin “Trois Amies”, Luis Ortega’nın “El Jockey”, Todd Phillips’in “Joker: Folie à Deux”, Halina Reijn’in “Babygirl”, Walter Salles’in “Ainda Estou Aqui”, Giulia Louise Steigerwalt’ın “Diva Futura”, Athina Rachel Tsangari’nin “Harvest”, Wang Bing’in “Youth – Homecoming” ve Yeo Siew Hua’nın “Stranger Eyes” isimli sinemaları, büyük ödül için uğraş edecek.

Muhabir: Barış Seçkin

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.