DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN 1991130-1.13336%
İzmir
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İsrail ordusunun Batı Şeria’daki “geniş çaplı” akınlarda ölenlerin sayısı 17’ye yükseldi
127 okunma

İsrail ordusunun Batı Şeria’daki “geniş çaplı” akınlarda ölenlerin sayısı 17’ye yükseldi

ABONE OL
30/08/2024 03:00
İsrail ordusunun Batı Şeria’daki “geniş çaplı” akınlarda ölenlerin sayısı 17’ye yükseldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

TULKERIM (AA) – İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamaya nazaran, İsrail askerleri Tulkerim kentindeki Tulkerim Mülteci Kampı’nda girdikleri silahlı çatışmada 5 Filistinliyi öldürdü.

Saldırılarda hayatını yitiren isimler ortasında Işık Şems’teki Filistin silahlı direniş kümelerinin başkanlarından “Ebu Şuca” lakaplı Muhammed Cabir’in de yer aldığı belirtildi.

İsrail ordusu bir askerinin çatışmada hafif yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını paylaştı.

Filistin sıhhat kaynakları da AA muhabirine, Ebu Şuca’nın hayatını kaybettiğine ait haberleri doğruladı.

İsrail ordusu, Parıltı Şems Mülteci Kampı’nda 18 Nisan’da da baskın düzenlemiş ve kamptaki hücumlar iki gün devam etmişti.

O zamanki İsrail baskınında öldüğü argüman edilen İslami Cihad’ın askeri kanadı Kudüs Tugaylarının Işık Şems Tabur Kumandanı Muhammed Cabir (Ebu Şuca lakaplı) akınlarda hayatını kaybeden Filistinlilerin cenaze merasiminde ortaya çıkmıştı.

Cenin’de 1 Filistinli ömrünü yitirdi

Öte yandan Filistin Kızılayı, Cenin kentinde bir kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu.

Açıklamada, Kızılay takımlarının Cenin’in Müzik Mahallesi’nde ölen bir Filistinlinin naaşını naklettiği aktarıldı.

İsrail’in çarşamba günü sabah saatlerinde başlattığı ve daha evvel 11 kişinin ömrünü yitirdiği belirtilen akınlarda hayatını kaybedenlerin sayısının 17’ye yükseldiği kaydedildi.

İsrail Faria Mülteci Kampı’ndan çekildi, Tulkerim’deki baskının kapsamını genişletti

Öte yandan İsrail ordusunun dün Batı Şeria’nın kuzeyinde başlattığı “geniş çaplı” saldırına devam ederken, Tubas yakınlarındaki El-Faria Mülteci Kampı’ndan çekildiği bildirildi.

Görgü şahitlerinden alınan bilgiye nazaran, İsrail güçleri Tulkerim’deki taarruzun ise kapsamını genişletti; bölgedeki mülteci kampları ile Filistinlilere ilişkin konutlara baskın düzenledi. Tulkerim’in pek çok noktasından vakit zaman patlama sesleri yükseliyor.

İsrail güçleri ayrıyeten Tulkerim’deki Işık Şems Mülteci Kampı’ndaki baskınlarına devam ediyor. Kampın tüm giriş-çıkışlarını kapayan İsrail askerleri, meskenlere baskın düzenliyor; Filistinlileri rastgele bir merkeze ya da hapishaneye sevketmeden haklarında “soruşturma” gerçekleştiriyor.

İsrail askerleri ile Filistinliler ortasında çatışmalar yaşanıyor, vakit zaman patlama sesleri yükseliyor.

Bölgedeki İsrail ordu güçlerine destek kuvvet gönderildi.

Ayrıca İsrail güçlerine eşlik eden buldozerler, kentteki ve kamptaki altyapıyı tahrip ediyor, önüne çıkan araçları sürüklüyor.

Tanıklara nazaran, İsrail ordusu Tubas yakınlarındaki Faria Mülteci Kampı’ndan 30 saatten fazla süren baskının akabinde çekildi.

Baskından geride yıkılmış meskenler, altyapının yanı sıra can kayıpları ve gözaltılar kaldı.

İsrail ordusuna ilişkin iş makineleri, Filistin beldelerindeki altyapıya, özel mülklerine ziyan verdi. Tulkerim ve Cenin kentlerinde gece uzunluğu ve sabah silah ve patlama sesleri duyuldu.

Öte yandan İsrail ordusuna ilişkin insansız hava araçları da bölgede uçuş yapıyor.

Son baskınlarla birlikte İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin hücumlarında en az 670 Filistinli hayatını kaybetti.

Muhabir: Qais Omar Darwesh Omar,Halime Afra Aksoy,Enes Canlı

En az 10 karakter gerekli