AA
İSTANBUL (AA) – Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), AB tarafından İştirak Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-III) kapsamında verilen hibe programınca devreye alınan Türk Otomotiv Sanayiinin Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat Gayelerine Ulaşması Projesi’nin açılış toplantısını İstanbul’da gerçekleştirdi.
OSD açıklamasına nazaran, Türkiye otomotiv endüstrisine istikamet veren 13 üyesiyle, bu yıl kuruluşunun 50. yılını kutlayan dalın çatı kuruluşu pozisyonundaki Otomotiv Sanayii Derneği, dalı geliştirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.
Türk otomotiv endüstrisinin mobilite dünyasından aldığı hissesi artırma vizyonuyla küresel gelişmeleri yakından takip eden OSD, Avrupa Birliği (AB) düzenlemelerine ahenk ve Türk otomotiv endüstrisinin ihracat rekabetçiliğinin sürdürülebilirliği için çalışmalara devam ediyor.
Kamu, ana ve tedarik sanayii temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin iştirakiyle gerçekleştirilen aktiflikte, otomotiv endüstrisinin sürdürülebilirlik standartlarını yükseltme, çevresel tesirleri azaltma ve yeşil dönüşüm sürecini hızlandırma çalışmaları hakkında ayrıntılı paylaşımlarda bulunuldu.
Toplantıda AB Yeşil Mutabakatı kapsamında OSD’nin kurumsal kapasitesinin güçlendirilmesi ve derneğin karar alma süreçlerine iştirakinin artırılmasına dayanak olacak 4 yıllık projenin faaliyetleri ve uygulama takvimi hakkında bilgiler paylaşıldı.
OSD Genel Sekreteri Hasret Güçlüer’in gerçekleştirdiği açılış konuşmasıyla başlayan program, E&Y Partneri Melike Kılınç’ın “AB Sonda Karbon Düzenleme Düzeneği ve Otomotiv Endüstrisine Muhtemel Etkileri” bahisli sunumuyla devam etti.
Ardından, Proje Koordinatörü ve OSD Memleketler arası Ticaret ve İş Gücü Koordinatörü Ayşin Bektaş Cebeci’nin gerçekleştirdiği proje tanıtım sunumu ile proje kapsamında gerçekleştirilecek çalışma ve faaliyetler hakkında bilgi verildi.
Etkinlik kapsamında ayrıyeten “Farklı Perspektiflerden Yeşil Mutabakat Çalışmaları” başlığı altında panel düzenlendi.
Panelde, otomotiv ana endüstrisi, tedarik endüstrisi, genel sanayi ve devlet perspektiflerinden Yeşil Mutabakat’ın tesirleri ve fırsatları ayrıntılı formda ele alındı. Panelistler, farklı disiplinlerden gelen görüş ve teklifleriyle daldaki yeşil dönüşüm sürecini anlattı.
Moderatörlüğünü OSD Genel Sekreteri Hasret Güçlüer’in üstlendiği panele, Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı Tek Pazar ve Rekabet Dairesi Başkanı Arzu Kütükçüoğlu, TÜSİAD Genel Sekreter Yardımcısı Nurşen Numanoğlu, ana endüstriyi temsilen Ford Otosan Homologasyon ve Regülasyon Uyum Lideri Dilek Bayrak ve tedarik sanayiini temsilen de CMS Jant İkincil Alüminyum Program Müdürü Fatih Devrimci konuşmacı olarak katıldı.
Muhabir: Yunus Türk
HABERLER
14 saat önceARAŞTIRMA-İNCELEME
6 gün önceHABERLER
6 gün önceHABERLER
9 gün önceHABERLER
11 gün önce