DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN 1992325-1.17352%
İzmir
30°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Yapay zekayla hazırlanan sinema sineması “Bilge 3071″in birinci fragmanı tamamlandı
106 okunma

Yapay zekayla hazırlanan sinema sineması “Bilge 3071″in birinci fragmanı tamamlandı

ABONE OL
31/08/2024 08:20
Yapay zekayla hazırlanan sinema sineması “Bilge 3071″in birinci fragmanı tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

MERSIN (AA) – Kentte faaliyet gösteren bir sinema şirketince yapay zeka teknolojileri kullanılarak hazırlanan üretimde çalışmalar sürüyor.

Türk tarihine damga vurmuş isimlerin hayat bulacağı sinema için hazırlanan birinci fragman, 30 Ağustos Zafer Bayramı için yayına hazırlandı.

Filmin direktörlerinden Onur Kaygın, gazetecilere örnek ve öncü çalışmayla Türkiye’yi dünya sahnesinde temsil etmek istediklerini söyledi.

Çalışmanın start-up (yeni girişim) projesi olduğunu lisana getiren Kaygın, şöyle devam etti:

“Yaratıcı takımımız, ChatGPT’ye (Yapay zeka uygulaması) ‘Dünya bir felaketin eşiğinde olsa, hangi Türk kahramanlara gereksinimimiz olurdu?’ diye sordu. Aldığımız yanıt Mete Han, Alparslan, Fatih Sultan Mehmet, Yasal Sultan Süleyman ve Mustafa Kemal Atatürk oldu. Sinemamız, tarihi belleklerden silen ve insanlığı yok etmek üzere olan makûs yapay zeka ‘Dark Mind’ ile dünyayı kurtarmak üzere harekete geçen güzel yapay zeka ‘Bilge’ ortasındaki savaşı bahis alıyor.”

Kaygın, projenin set, oyuncu ve ekipman olmadan yapay zeka araçlarıyla gerçekleştirildiğini anlattı.

İlk fragmana değinen Kaygın, “İlk fragmanımızı kamuoyuyla paylaşıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutluyoruz. Fragmanımızda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yürüdüğünü ve gülümsediğini söylemek istiyoruz. Fragmanımızı YouTube kanalımız ile sinemamızın internet sayfasından izleyicilerimizle buluşturacağız.” tabirlerini kullandı.

Kaygın, projenin en kısa müddette vizyonda olacağını belirterek, bir strateji oyununun da hazırlıklarına başladıklarını kaydetti.

Muhabir: Mustafa Ünal Uysal

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.