DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN 20091721.07029%
İzmir
30°

AZ BULUTLU

19:46

AKŞAMA KALAN SÜRE

HÜRJET Mısır’da vitrine çıkacak
77 okunma

HÜRJET Mısır’da vitrine çıkacak

ABONE OL
31/08/2024 14:00
HÜRJET Mısır’da vitrine çıkacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı uyumunda Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından geliştirilen HÜRJET’in yurt dışı tanıtım faaliyetleri hızlanıyor. Temmuz ayında İspanya’nın yolunu tutan HÜRJET, bu defa 3-5 Eylül’deki Mısır Milletlerarası Airshow’a katılacak, yapılması planlanan şovla yeteneklerini sergileyecek.

Bu sınıfta bir uçak arayışında olduğu belirtilen Mısır, HÜRJET ile ilgileniyor. Airshow kapsamında başta Mısır olmak üzere bölge ülkeleriyle HÜRJET ve öteki TUSAŞ eserleriyle ilgili görüşmeler gerçekleştirilecek.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinin en itibarlı havacılık ve savunma etkinliklerinden biri olan Mısır Memleketler arası Airshow, milletlerarası havacılık sanayisinin önde gelen isimlerini, savunma endüstrisi profesyonellerini ve teknoloji meraklılarını bir ortaya getiriyor.

Yeni iş iştirakleri ve bölgesel pazarlarla ilişki kurma fırsatı sunan aktiflikte, Boeing, Airbus, Lockheed Martin, Dassault Aviation üzere global üreticiler eser ve teknolojilerini tanıtıyor.

Etkinlikte, ayrıyeten dünyaca ünlü akrobasi timleri, askeri hava kuvvetleri ve çeşitli hava araçları uçuş şovları gerçekleştiriyor.

Birçok ülke bu sınıfta arayışta

HÜRJET’in dahil olduğu jet eğitim uçağı pazarı değerli bir potansiyel barındırıyor.

Bu alandaki pazar büyüklüğü 20 yıl içerisinde yıllık ortalama 1,6 milyar dolara ulaştı.

Gelecek 10 yıl içerisinde Türk Hava Kuvvetleri de dahil olmak üzere pek çok silahlı kuvvetin mevcut jet eğitim uçaklarının yerini gelişmiş sürümlerine bırakacak olması sebebiyle artan gereksinimi karşılamak üzere ABD, Avusturalya, Brezilya, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Kolombiya, Fransa, Tayvan, Peru, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsveç üzere ülkeler çalışmaya başladı.

Aynı vakitte, yeni jenerasyon savaş uçaklarının üstün performansları ve harp teknikleri, jet eğitim uçaklarında daha üst düzey performans gereksinimini beraberinde getirdi. Bu da buna uygun yeni kuşak jet eğitim olan uçaklarına olan ilgiyi artırıyor.

Envanterdeki yerini almaya hazırlanıyor

Yerli ve ulusal imkanlarla geliştirilen HÜRJET Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı Projesi kapsamında çalışmalar Ağustos 2017’de başladı.

Türkiye’nin birinci jet motorlu süpersonik eğitim uçağı HÜRJET, 30 Ocak 2023’te birinci kere motor çalıştırdı. Taksi testleri için 18 Mart 2023’te pistle buluşan HÜRJET, 25 Nisan 2023’te birinci kere gökyüzüyle buluştu.

Test faaliyetleri ve gelişimini ağır halde sürdürülen HÜRJET’in Türk Hava Kuvvetlerine teslimatlarının 2025’te başlaması planlanıyor.

Muhabir: Göksel Yıldırım

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.