DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN 2005724-0.66117%
İzmir
30°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Dumlupınar Şehitliği’nin ziyaretçileri şehit ve gazileri dualarla andı
105 okunma

Dumlupınar Şehitliği’nin ziyaretçileri şehit ve gazileri dualarla andı

ABONE OL
31/08/2024 15:20
Dumlupınar Şehitliği’nin ziyaretçileri şehit ve gazileri dualarla andı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

KÜTAHYA (AA) – Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 102’nci yılında, Dumlupınar Şehitliği’ne Kütahya ve etraf vilayetlerden gelen çok sayıda kişi, şehit ve gaziler için dua etti.

Duygu dolu ziyaretlerin yaşandığı şehitliğe Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesi Küçükhüyük beldesinden gelen 42 yaşındaki Oktay Olcay Güney, AA muhabirine, binlerce askerin vatan için şehit olduğunu söyledi.

Ülkenin her yerinden insanın vatan için toprağa düştüğünü belirten Güney, “Kürt’ü, Türk’ü, Alevi’si, Çerkez’i hepsi buradalar. Ayırt etmeden bu vatan için ellerinden geleni yaptılar. İnsan buraya şöyle bir bakıyor, anlatılmaz yaşanır. Buraya gelerek bu duyguyu yaşamak lazım. Burayı anlatmak sözlere sığmaz. Herkese buraya gelmelerini tavsiye ederim.” diye konuştu.

Kütahya’nın Gediz ilçesinden gelen 44 yaşındaki Zafer Mete ise her 30 Ağustos’ta nizamlı olarak şehitliği ziyaret ettiklerini anlattı.

Törenlere, kutlamalara katılmaktan memnunluk duyduklarını tabir eden Mete, şunları kaydetti:

“Motosiklet tutkunuyuz, kulübümüzle birlikte geliyoruz. Bu türlü ulusal bayramlara katılmak bizim için kıymetli. Burada duygulanmamak elde değil. Şehitlerin isimlerini bir bir okuduk, gezdik. Atatürk Anıtı’nı gezdik. O günleri hayal etmek, neler yaşandığını düşünmek bizi duygulandırıyor.”

Uşak’tan gelen Umut Savran da bu şehitliği birinci sefer ziyaret ettiğini belirtti.

Yıllar evvel kazanılan zaferin memnunluğunu yaşadıklarını lisana getiren Savran, “Üzerinden uzun yıllar geçmesine karşın o birinci günkü heyecanı hissediyoruz. O yüzden de çok memnunuz. Birçok insan kıssası var. Memnunlukları, hüzünleri barındırıyor. Büyük bir zafer kazandılar. O zafer hissini hissedebilmek çok hoş.” dedi.

Muhabir: Yavuz Emrah Sever,Atahan Gezer

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.