DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN 1975254-2.1401%
İzmir
28°

PARÇALI BULUTLU

13:09

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Şelaleleriyle öne çıkan Sineber Kanyonu serinlemek isteyenlerin adresi oldu
72 okunma

Şelaleleriyle öne çıkan Sineber Kanyonu serinlemek isteyenlerin adresi oldu

ABONE OL
01/09/2024 05:00
Şelaleleriyle öne çıkan Sineber Kanyonu serinlemek isteyenlerin adresi oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

HAKKARI (AA) – Kent merkezine 50 kilometre mesafedeki Kaval köyü hudutlarında bulunan kanyona, sarp yerdeki toprak yoldan araçlarla ulaşılıyor.

Çevresinde yüksek rakımlı dağların bulunduğu kanyon, yeşilliklerle kaplı kayaların ortasından akan akarsuları ve metrelerce yükseklikten dökülen şelaleleriyle ziyaretçilerine seyrine doyum olmayan görüntüler sunuyor.

Barındırdığı hoşluklarla yöre halkı tarafından “saklı cennet” olarak tanımlanan kanyona gelenler, etrafına serinlik veren alanda tabiatla iç içe vakit geçiriyor, suda yüzerek serinliyor.

Son vakitlerde yürütülen tanıtım çalışmalarıyla yerli ve yabancı turistlerin rotasına da giren kanyon, kentte tabiat turizminin gelişmesine de katkı sunuyor.

Bölgede bulunan Cevizdibi Köyü Muhtarı İzzet Kaya, AA muhabirine, vatandaşların ekseriyetle ailece kanyona gelip vakit geçirdiğini söyledi.

Alana ulaşmak için Vilayet Özel Yönetimi tarafından yol çalışması ve kimi düzenlemelerin yapıldığını aktaran Kaya, şöyle konuştu:

“Şelale çok beğeniliyor. Burası için muhtaçlık olan kimi eksiklikler var. Yollar kimi noktalarda makûs. Onların yapılmasını istiyoruz. Beşerler gelip burada saatlerce vakit geçiriyor. Ankara’dan, Trabzon’dan konuklarım var. Beşerler burayı televizyonlardan, internetten görüp geliyor. Benim için burası cennet üzere. Avrupa’dan da gelenler oluyor. Şu anda da yoğunluk var. Beşerler çoklukla buraya yüzmeye geliyor. Suyun olduğu noktada büyük kayalar var. Kimileri görünmüyor. Yüzenlerin buna dikkat etmesi lazım.”

Kayseri’den gelen Emre Kızıl da kentteki akrabalarıyla şelaleye geldiklerini lisana getirerek, “Burası çok hoş bir yer. Herkesin burayı görmesini isterim. Bölgedeki kanyonlar çok hoş. Burada her taraftan sular akıyor. Harika bir manzarası var. Biz de serinlemeye geldik, ailece piknik yaptık.” dedi.

Ailesiyle kanyona gelen Aynur Koçkaya da “Burası gizli bir cennet. Bugün de çok kalabalık. Yüzmek için hoş bir yer. Beşerler burada yüzerek ve piknik yaparak hoş vakit geçirebilir. Baş dinlemek için ülkü. Serinlemek isteyenler buraya gelebilir. Buranın çok hoş bir tabiatı var. Birtakım noktalarda metrelerce yüksekten sular süzülüyor. Herkesi buraya bekleriz. Burada bu yıl birtakım düzenlemeler yapıldı. Takviyelerinden ötürü Sayın Valimize, emeği geçenlere teşekkür ederiz.” tabirlerini kullandı.

Muhabir: Sayim Harmancı

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.