DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN 1982875-1.25343%
İzmir
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

New York Türkevi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması
86 okunma

New York Türkevi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması

ABONE OL
01/09/2024 09:00
New York Türkevi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

NEW YORK (AA) – New York Türkevi’nde düzenlenen kutlama programına, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, New York Başkonsolosu Büyükelçi Muhittin Ahmet Yazal, KKTC’nin BM Daimi Temsilcisi Mehmet Dana ve Türkiye’nin BM Nezdinde Daimi Temsilci Askeri Danışman Albay Anıl Karaca’nın yanı sıra Türk Amerikan sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Şehit, gaziler için hürmet duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan merasimde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, günün mana, ehemmiyetine dair Türk Amerikan toplumuna gönderdiği bildirisi okundu.

Büyükelçi Yıldız, 30 Ağustos Büyük Zaferini kazanmak için Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Türk ulusuna çok şey borçlu olduklarını lisana getirdi.

Yıldız, ”I. Dünya Savaşı’nda, belli coğrafyadaki ülkelerin kolonize edilmeye çalışıldığı bir devirde, içerden ve dışardan ihanetler ulusumuzu anavatansız bırakma tehdidiyle karşı karşıya bırakmıştır.” dedi.

Törene en sahipliği yapan New York Başkonsolosu Büyükelçi Yazal da102 sene evvel kazanılan 30 Ağustos Zaferi’nin tarihi boyutuyla birlikte geleceğe dönük Türk toplumuna yüklediği sorumluluğa odaklanılması gerektiğini belirtti.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Yazal, bu hissin gelecekte de Türk toplumunun en çok gereksinim duyacağı şeylerden biri olduğunu anlattı.

Kısa mühlet evvel atanmasından ötürü birinci kez bir ortada olduğu Türk Amerikan toplumuyla bir ortaya gelen Yazal, önümüzdeki devirde daima birlikte hareket ederek Türkiye’ye katkı sunmak için çalışma teklifinde bulundu.

Askeri Danışman Anıl Karaca ise Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal ve arkadaşlarının, ”ya istiklal ya ölüm” parolasıyla bağımsızlığa giden yolu araladıklarına ve sonunda büyük bir zafer kazandıklarına değindi.

Konuşmaların akabinde merasime katılan konuklara Türkiye’nin savunma ve askeri gücü hakkında görüntü gösterildi.

Muhabir: Mücahit Oktay

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.