DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN 2003582-0.11031%
İzmir
30°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:54

SABAHA KALAN SÜRE

FIFA, ırkçılığa maruz kalan futbolculara oyunu durdurma hakkı verdi
69 okunma

FIFA, ırkçılığa maruz kalan futbolculara oyunu durdurma hakkı verdi

ABONE OL
01/09/2024 18:20
FIFA, ırkçılığa maruz kalan futbolculara oyunu durdurma hakkı verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – Yapılan açıklamaya nazaran, FIFA’nın mayıs ayında gerçekleştirilen kongresinde, ayrımcılık zıddı siyasetin bir modülü olarak oyunculara ırkçı tacizlere karşı hal alma yetkisi verildi. Bu çerçevede ırkçılığa karşı kol hareketi, birinci kere Kolombiya’da düzenlenecek 20 Yaş Altı Bayanlar Dünya Kupası’nda hayata geçirilecek.

Uygulama kapsamında yapılacak “Irkçılığa hayır” hareketi sonrası üç adımdan oluşan prosedür uygulanacak.

Irkçılığa maruz kalan oyuncu, ellerini bileklerinden çaprazlayacak

Irkçılığa maruz kalan futbolcular, ellerini bileklerinden çaprazlayarak hakeme ırkçı tacize maruz kaldıklarını işaret edecek. Bunun akabinde hakemler, üç adımlı prosedürü başlatacak. Birinci adımda hakemler maçı durduracak. Taciz devem ederse oyuncular ve teknik takım, soyunma odasına götürülecek. Olay sona ermezse maç ertelenecek.

Yeni uygulamayla ilgili açıklamada bulunan FIFA Başkanı Gianni Infantino, “Irkçılıkla çaba etmek hepimizin birlikte yapması gereken bir şey. Kolombiya’daki FIFA 20 Yaş Altı Bayanlar Dünya Kupası’nda ‘Irkçılığa hayır’ jestini uygulamak, dünya çapındaki oyuncuları güçlendirmek için kıymetli bir birinci adımdır. Artık üç adımlı prosedürün tüm dünyada azamî tesirle uygulanmasını dört gözle bekliyoruz.” sözlerini kullandı.

Muhabir: Emrah Oktay

En az 10 karakter gerekli