DOLAR 34,0806 0.02%
EURO 37,7153 0.14%
ALTIN 2.729,34-0,45
BITCOIN 1966576-1.29478%
İzmir
30°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, İzmir Körfezi Bilim Kurulu oluşturuldu
147 okunma

Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, İzmir Körfezi Bilim Kurulu oluşturuldu

ABONE OL
02/09/2024 02:20
Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, İzmir Körfezi Bilim Kurulu oluşturuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Bakanlıktan yapılan açıklamada, Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının İzmir Körfezi’nde yaşanan toplu balık vefatları ve yaygın kirliliği mercek altına aldığı, Bakan Kurum’un konuyla ilgili toplantı düzenleyerek bakanlık yetkililerinden İzmir Körfezi’ndeki incelemeleri içeren raporları dinlediği belirtildi.

Bakanlık yetkililerinin İzmir Körfezi’ndeki son incelemelerle ilgili raporların ayrıntılı sunumunun akabinde Kurum’un acil yapılması gerekenlerle ilgili yol haritası çıkarılması ve bilim insanları ile yetkililerle İzmir Körfezi Bilim Kurulu Heyeti’nin oluşturulması talimatını verdiği bildirilen açıklamada, “Alanında uzman bilim insanlarının katkı vereceği Bilim Kurulu birinci toplantısını bu hafta içinde İzmir’de yapacak. Toplantıya Bakan Kurum başkanlık edecek. Bakan Kurum ve Bilim Kurulu üyeleri balık ölümlerinin yaşandığı denizde de incelemelerde bulunacak.” sözleri kullanıldı.

Bu kapsamda, Bilim Heyetinin birinci toplantısını 5 Eylül’de Bakan Kurum başkanlığında İzmir’de yapacağı belirtilen açıklamada, toplantıya ilgili kuruluşlar ve lokal idare temsilcilerinin de davet edileceği kaydedildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Bu toplantıda İzmir Körfezine acil ‘nefes’ sağlamak için yapılması gereken süreçleri içeren ‘Acil Aksiyon Planı’nın açıklanması bekleniyor. Bakan Kurum daha sonra Bilim Kurulu üyeleriyle İzmir Körfezi’nde de incelemelerde bulunacak. Kurum’un, Bakanlığın İzmir Körfezi’nde yaptığı araştırmaların raporlarında yer alan ayrıntıları da kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.”

Muhabir: Ayşe Şensoy Boztepe

En az 10 karakter gerekli