DOLAR 33,9655 0.25%
EURO 37,5488 0.03%
ALTIN 2.734,110,43
BITCOIN 20017241.29224%
İzmir
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Ulusal kaleci Mert Günok’un gözü, UEFA Uluslar Ligi doruğunda
79 okunma

Ulusal kaleci Mert Günok’un gözü, UEFA Uluslar Ligi doruğunda

ABONE OL
03/09/2024 08:40
Ulusal kaleci Mert Günok’un gözü, UEFA Uluslar Ligi doruğunda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – TFF Hasan Doğan Ulusal Kadrolar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mert Günok, “Çok uzun bir müddet olmadı aslında, çabucak toplanmış üzere olduk. Birbirimizi özlemiştik, uzun bir mühlet kamp yaptık bir arada. Başarılı sayılabilecek bir turnuva geçirdik. Alışılmış ki gönül daha ötesini görmeyi isterdi. Lakin bu türlü genç bir grupla EURO 2024’te çeyrek finale ulaşmış olmamız, yarı finalin ucundan dönmemiz, aslında yeterli yolda olduğumuzu gösteriyor. Şimdi Uluslar Ligi başlıyor. Orada da amacımız kümemizi birinci sırada bitirebilmek. Bugün toplandık. Hoş bir kamp olacağını düşünüyorum. İnşallah iki maçımızı da galibiyetle kapatıp, devam edeceğiz.” tabirlerini kullandı.

Mert, Uluslar Ligi’nde Galler, İzlanda ve Karadağ ile son yıllarda çok sık karşı karşıya gelmelerinin hatırlatılması üzerine ise “Son vakitlerde güya daima tıpkı gruplarla karşılaşıyormuşuz üzere olduk. Onlar da bizi biliyor, biz de onları biliyoruz. Fizikli bir grupla oynayacağız. Birinci maçın deplasmanda olması hem avantaj hem de dezavantaj sayılabilir. Biz kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. Hem ülke hem de ulusal kadro olarak yakaladığımız bu hoş atmosferi bozmadan devam edebilmek için birinci maçı galibiyetle kapatmak istiyoruz. Daha sonrasında ikinci maçı düşüneceğiz. Umarım her şey yolunda gidecek.” formunda konuştu.

Deneyimli file bekçisi aday takıma genç oyuncuların davet edilmesi hakkında da “Halihazırda genç bir ekiptik. Genç oyuncular da eklenmeye devam ediyor. Bizim ekipten da Emirhan ve Mustafa da kadroya dahil oldu. Buraya gelen oyuncular, hak ederek gelmiş oyuncular. Yaşları ne olursa olsun fark etmiyor. Hocamız da bunu ikram olarak değil, hak ettikleri için burada olduklarını söyledi. Artık gerisi kendi yeteneklerine ve ileriyi ne kadar düşünmek istediklerine bağlı. Ben hepsinden umutluyum. Düzgün ve genç bir grubuz. Önümüz açık.” değerlendirmesinde bulundu.

“En büyük amacımız Dünya Kupası’na katılmak”

Mert Günok, önlerindeki en büyük amacın Dünya Kupası’na katılmak olduğunun altını çizerek şöyle konuştu:

“Dünya Kupası’na uzun müddettir katılamadığımız bir ortam var. En büyük maksadımız Dünya Kupası’na katılmak lakin öncesinde yakalanan bu uygun havayı devam ettirmek kıymetli. O da Uluslar Ligi’nde kümesi birinci bitirmekten geçiyor. Bunlar uzun periyodik düşünülecek şeyler. Maç maç bakmamız gerek. O yüzden birinci maçımızı düşünüyoruz. Lakin bir öykü daha yazmak için Dünya Kupası’na gitmeyi çok istiyoruz.”

Muhabir: Hilmi Sever

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.