DOLAR 34,0260 0.05%
EURO 37,6446 0.12%
ALTIN 2.727,810,14
BITCOIN 1928948-4.12492%
İzmir
33°

KAPALI

13:08

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Türkiye ile İsveç ortasında JETCO Protokolü imzalandı
66 okunma

Türkiye ile İsveç ortasında JETCO Protokolü imzalandı

ABONE OL
04/09/2024 02:00
Türkiye ile İsveç ortasında JETCO Protokolü imzalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye-İsveç ortasındaki ticaret hacmini kısa müddet içerisinde 5 milyar doların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Bolat, toplumsal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, İsveç’te, Memleketler arası Kalkınma İşbirliği ve Dış Ticaret Bakanı Johan Forssell ile Türkiye-İsveç İktisat ve Ticaret Ortak Komitesi (JETCO/ETOK) II. Periyot Toplantısı vesilesiyle bir ortaya geldiklerini belirtti.

Ziyaret çerçevesinde iki ülke ortasındaki işbirliğini ve fırsatları değerlendirdiklerini tabir eden Bolat, şunları kaydetti:

“Toplantıda, bilhassa yenilenebilir güç, sıhhat turizmi, yeşil iktisat, teknoloji, savunma, KOBİ’ler ve start-uplar konusunda yeni işbirlikleri için güçlü bir yer inşa ettik, yol haritamızı imzaladığımız JETCO Protokolü ile kayda geçirdik. Özel bölüm kuruluşlarımız, iş dünyamız, sanayicilerimiz ve şirketlerimizle el ele vererek ikili ticaret hacmimizi kısa müddet içerisinde 5 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.”

Bolat, İsveç ile ikili işbirliğini ilerletmenin yanı sıra gümrük birliğinin modernizasyonu için de ortak çalışmalar yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Bolat, Stokholm’de Türk ve İsveç iş dünyasından temsilcilerle buluştu

Forssell ile birlikte JETCO toplantısı marjında Stokholm’de Türk ve İsveç iş dünyasından temsilcilerin katıldığı bir Yuvarlak Masa Toplantısı’nı da gerçekleştirdiklerini belirten Bolat, “Küresel ticaretin dijitalleşme ve yeşil dönüşüm ekseninde yine formlandığı bir periyotta Türkiye, Avrupa’daki ve dünyadaki ekonomik ve ticari gelişmeleri yakından takip etmekte; yeni gelişmelere taraf vermekte ve inovatif siyasetleri ve aktif yatırım teşvik enstrümanlarıyla uluslarararası yatırımlara inançlı bir lokasyon olma pozisyonunu kuvvetlendirmektedir.” sözünü kullandı.

Bakan Bolat, global ticaret ve tedarik zinciri için ortaya çıkan yeni sınamaların yanı başında, İsveçli iş insanlarının da Türkiye’yi muteber bir ticari ortak olarak, gelecek planlarının merkezine koymuş olmalarının memnuniyet verici olduğunu kaydederek, “Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıların önümüzdeki dönemde yeni iş birliği alanlarının ortaya çıkmasına ve İsveç ile bağlantılarımızı daha da derinleştireceğine inanıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Enes Duran

En az 10 karakter gerekli