DOLAR 34,0724 0.12%
EURO 37,9196 0.42%
ALTIN 2.729,830,09
BITCOIN 19827460.54387%
İzmir
35°

AÇIK

04:59

SABAHA KALAN SÜRE

Dışişleri Bakanlığından İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Philadelphi açıklamasına reaksiyon
58 okunma

Dışişleri Bakanlığından İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Philadelphi açıklamasına reaksiyon

ABONE OL
04/09/2024 21:20
Dışişleri Bakanlığından İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Philadelphi açıklamasına reaksiyon
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun “Gazze’de işlediği cürümleri örtbas etmek ve ateşkes görüşmelerinin sonuca ulaşmasını engellemek” hedefiyle kamuoyunu manipüle etmeye yönelik palavralarını sürdürdüğü kaydedildi.

  • Netanyahu: Philadelphi Koridoru’ndan ne 42 gün sonra ne de 42 yıl sonra çekileceğiz

Açıklamada, “Netanyahu’nun son olarak Philadelphi koridorundaki İsrail askeri mevcudiyetini sürdürmek gayesiyle Mısır Arap Cumhuriyeti’ne yönelik savları kabul edilemezdir.” sözü kullanıldı.

Ayrıca açıklamada, Mısır’ın, Gazze’deki savaşın sona erdirilmesi ve milyonlarca Filistinliye yardım eli uzatılabilmesi için sürdürdüğü arabuluculuk uğraşlarının desteklendiği belirtildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 2 Eylül’deki basın toplantısında, Gazze’de savaşın gayelerinin gerçekleşmesinin Philadelphi Koridoru’ndan geçtiğini belirterek, ülkesinin oradan çıkmayacağını duyurmuştu.

Netanyahu, “Gazze Şeridi ile Mısır ortasındaki hudut üzerinde bulunan Philadelphi Koridoru’nu terk ettiğimiz anda, silahların, savaş materyallerinin, füze üretimi için gerekli teçhizatın, tünel kazmayı sağlayacak makinelerin büyük bir halde sızmasının önünde hiçbir pürüz olmayacak” tabirlerini kullanmıştı.

“(Philadelphi Koridoru’nda) Rastgele bir pürüz bulunmadığı için Gazze’nin İsrail için büyük bir tehdit haline geldiğini” sav eden Netanyahu, Gazze’deki savaş imkanlarının İran’ın nezareti, finansmanı ve yönlendirmesiyle gerçekleştiğini öne sürdü.

Mısır Dışişleri Bakanlığı, İsrailli yetkililerin Philadelphi Koridoru’na ait tüm savlarını reddettiklerini açıklamıştı.

Muhabir: Can Efesoy

    En az 10 karakter gerekli