DOLAR 34,0443 0.1%
EURO 37,8881 0.37%
ALTIN 2.729,210,04
BITCOIN 19812950.83625%
İzmir
35°

AÇIK

04:59

SABAHA KALAN SÜRE

Starlink, Brezilya’da X’e erişimin engellenmesi buyruğuna uyacak
53 okunma

Starlink, Brezilya’da X’e erişimin engellenmesi buyruğuna uyacak

ABONE OL
04/09/2024 21:40
Starlink, Brezilya’da X’e erişimin engellenmesi buyruğuna uyacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Starlink, X toplumsal medya hesabı açıklamasında, Brezilya Yüksek Mahkemesi yargıcı Alexandre de Moraes’in, ülkede X’e erişimin engellenmesi buyruğuna ahenk sağlayacaklarını duyurdu.

Şirketin mal varlıklarının dondurulması dahil “yasa dışı muamele” uygulandığı kaydedilen açıklamada “(kullanıcıların) kontakta tutulması için mümkün olan her şeyin yapıldığı” belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Varlıklarımızın dondurulmasıyla ilgili yasadışı muamelesine bakılmaksızın, Brezilya’da X’e erişimi engelleme buyruğuna uyuyoruz. Moraes’in son buyruğunun Brezilya anayasasını ihlal ettiği konusunda hemfikir olan öbürleri üzere tüm yasal yolları takip etmeye devam ediyoruz”

Süreç

Brezilya’da Yüksek Mahkeme, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkında yürütülen “darbe girişimi” soruşturması kapsamında X’ten kimi şahıslar hakkında bilgi sağlanmasını ve kimi hesapların engellenmesini talep etmişti. Talebin reddedilmesinin akabinde mahkeme, ülkede yasal temsilci ataması için X’e 24 saat mühlet vermişti.

Tanınan müddette şirketin Brezilya’da yasal temsilci atamaması sonrası, Brezilya Yüksek Mahkemesi, geçen hafta “temsilci atanana ve kesilen para cezaları ödenene kadar” X’e erişim yasağı getirildiğini açıklamıştı.

Elon Musk da X’ten yaptığı paylaşımda, “İfade özgürlüğü, demokrasinin temel taşıdır ve Brezilya’daki seçilmeyen kelamda yargıç, bunu siyasi nedenlerden ötürü yok ediyor.” diyerek karara reaksiyon göstermişti.

Muhabir: Ahmet Furkan Mercan

En az 10 karakter gerekli