DOLAR 34,0881 0.07%
EURO 37,5895 0.07%
ALTIN 2.754,640,07
BITCOIN 19614630.6941%
İzmir
28°

HAFİF YAĞMUR

05:06

SABAHA KALAN SÜRE

“Bilinçle İlerleme Vakti Projesi” aktifliği İstanbul’da yapıldı
82 okunma

“Bilinçle İlerleme Vakti Projesi” aktifliği İstanbul’da yapıldı

ABONE OL
05/09/2024 20:20
“Bilinçle İlerleme Vakti Projesi” aktifliği İstanbul’da yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitime birinci kere adım atan çocuklara ve ailelerine bu süreçte yardımcı olmayı amaçlayan projenin etkinliğinde çocuklarla kortej eşliğinde aktiflik alanına yürüdü.

Bakan Göktaş, burada yaptığı konuşmada, süreçte ailelerin yanında bulunmak ve hislerine ortak olmak için bir ortaya geldiklerini söyledi.

Proje kapsamında, çocuklarını birinci kez okula gönderen ailelerin heyecanını paylaştıklarını lisana getiren Göktaş, “İlk kez, Türkiye’de 81 vilayetimizde ailelerimizin yanında olmaya, okula birinci sefer başlayacak olan çocuklarımızın ailelerinin yanında olmaya, bu süreçte desteklemeye, tıpkı vakitte okul ve aile ortasındaki ahengi daha düzgün sağlamaya dayanak için lanse etmiş olduğumuz bir proje.” diye konuştu.

Göktaş, projeyle gayelerinin öz inançla, geleceğe umutla bakan, güçlü ve vicdanlı çocuklar yetiştirmek olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Bizlerin yarını, göz bebeğimiz çocuklarımızın okullara daha kolay adapte olmaları, ileride daha güçlü bireyler olmaları bizler için çok çok değerli. Bu projeyle bir arada hem okul hem aile ahengini sağlamanın çocuklarımızın muvaffakiyetini da getireceğine biz inanıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bu yıl birinci sefer başlattığımız bu projeyle hem sizlerin hem çocuklarımızın hem de değerli öğretmenlerimizin yanında olmayı ümit ediyoruz.”

Bakan Göktaş, projede emeği geçen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin başta olmak üzere tüm takıma de teşekkür etti.

“Şapkayı önümüze koyalım ve düşünelim”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de dünyanın her tarafında yapılan araştırmalarda eğitim öğretim süreçlerinde okulun ve öğretmenin rolünün yüzde 40 ila 50 ortasında değiştiğini vurguladı.

Tekin, geriye kalan kısımda en kıymetlisinin aileler olduğunun altını çizerek, şu tabirleri kullandı:

“Biz de dedik ki bu sene aileleri biz bu işin içine katalım. Ailelere diyelim ki ‘Öğretmen arkadaşlar üstüne düşeni yapıyorlar. Çocuklarımızı onlara emanet ediyoruz. Onlar emanete gözleri üzere bakıyorlar. Her türlü dayanağı veriyorlar. Gelin biz de elimizi vicdanımıza koyalım. Sanki öğretmenlerimize biraz fazla mı yükleniyoruz? Öğretmenlerimizden biraz fazla mı iş bekliyoruz? Öğretmenlerimizden çocuklarımıza hem öğretmenlik yapmasını hem annelik yapmasını hem babalık yapmasını hem ağabeylik, ablalık yapmasını mı bekliyoruz? Sanki bir öğretmen, 30 kişilik bir sınıfa 30 tane çocuğa bunu yapabilir mi?’ Bu türlü baktığımızda biraz fazla yükleniyoruz. Tamam, öğretmen arkadaşlarımız üstüne düşeni yapacaklar fakat biz de ebeveynler olarak, biz de veliler olarak bir de kendi tarafımızdan bakalım. Şapkayı önümüze koyalım ve düşünelim. Sanki biz çocuklarımızın güzel eğitim alması için ne yapıyoruz? Üstümüze düşenleri yapıyor muyuz? Buradan hareketle diyoruz ki bu sene çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve velilerimiz daima bir arada büyük bir aile olarak, biz olalım istedik. Bugün burada başlattığımız aktiflik yıl içerisinde ve önümüzdeki devirde de devam edecek.”

“Gelin, ailelerimizin içerisine siz de dahil olun”

Bakan Tekin, aktifliğin manalı olabilmesi için herkesin üzerine düşen sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

“Bu işleri birlikte yapalım” dediklerini belirten Tekin, “Sizden, bu manada bizim üstümüzden, öğretmenlerimizin üstünden yükün en azından kendimize ilişkin olan kısmını almaya yardımcı olmanızı bekliyoruz. Dayanak için, emekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. Dediğim üzere biz 18 milyon öğrenci, yaklaşık 1 milyon 250 bin öğretmenle aslında büyük bir aileyiz. Gelin, ailelerimizin içerisine siz de dahil olun. Daima bir arada yürüyelim istiyoruz.” diye konuştu.

Bakanlar Göktaş ve Tekin konuşmalarının akabinde proje kapsamında oluşturulan “BİZ” tırını ziyaret etti.

Etkinliğe İstanbul Valisi Davut Gül de katıldı.

Muhabir: Alper Korkmaz

En az 10 karakter gerekli