DOLAR 33,9566 0.12%
EURO 37,6581 -0.01%
ALTIN 2.815,641,01
BITCOIN 20302772.86927%
İzmir
29°

AÇIK

05:09

SABAHA KALAN SÜRE

İsrailli görgü şahidi, öldürülen Türk aktivist Eygi’nin İsrail askerlerince gaye alındığını anlattı
133 okunma

İsrailli görgü şahidi, öldürülen Türk aktivist Eygi’nin İsrail askerlerince gaye alındığını anlattı

ABONE OL
07/09/2024 13:20
İsrailli görgü şahidi, öldürülen Türk aktivist Eygi’nin İsrail askerlerince gaye alındığını anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – Görgü şahidi İsrailli aktivist Pollack, Eygi’nin işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde katıldığı şovda öldürüldüğü anları anlattı.

Eygi’nin İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldüğünü tabir eden Pollack, “İsrail’in Beyta topraklarında Filistinlilerden gasbederek inşa ettiği Evyatar isimli kaçak yerleşim ünitesini protesto etmek üzere Beyta’ya gittik.” dedi.

Pollack, Beyta’da cuma namazının akabinde Filistinli gençlerin İsrail askerleri tarafından kuşatıldığını belirterek, “Namaz biter bitmez, askerler ve köydeki gençler ortasında olaylar başladı. Askerler çabucak göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermiyle müdahale etti.” sözlerini kullandı.

Çatışma nedeniyle Beyta’daki köyün içerisine askerlerden yaklaşık 150-200 metre öteye meskun mahalle çekildiklerini söyleyen Pollack, İsrail askerlerinin bir konutun çatısı üzerinde stratejik bir noktada konuşlandığını aktardı.

“Vuran asker, onu açık bir biçimde görüyordu”

İsrail askerlerinin Türk vatandaşı Eygi’yi açıkça maksat aldığını söz eden Pollack, şunları kaydetti:

“İki sefer gerçek mermi ateşlendi. Birincisi ortada bir noktayı amaç aldı. Sonra ikinci bir gerçek mermi sesi duydum sonra insanların bana seslendiğini duydum. Yaralanan Eygi’nin 10-15 metre geride zeytin ağaçlarının altında durduğu yere gerçek koştum. Onu yerde, bir zeytin ağacının altında yatarken buldum. Ölümcül bir kanaması vardı. Vuran asker, onu açık bir halde görüyordu.”

Pollack, Eygi’ye ilkyardım yaptıklarını anlatarak, “Elimi kanamayı durdurmak için başının altına koydum. Nabzına baktım çok zayıf atıyordu. Ambulansı çağırdık, onu ambulansa bindirdik.” dedi.

Eygi’nin evvel Beyta sıhhat merkezine, sonra sıhhat vazifelileri eşliğinde Rafidiye Devlet Hastanesi’ne götürüldüğünü söz eden Pollack, “Hastanede, onu hayata döndürmeye çalıştılar ancak başaramadılar. Vefat etti.” tabirlerini kullandı.

“Bu başka bir olay değil”

Yaşanan hadisenin İsrail askerlerinin Filistinlilere yönelik ataklarının bir modülü olduğuna dikkati çeken Pollack, “Şunu söylemem gerekli ki bu öbür yaşananlardan farklı bir olay değil. 2021’den beri hepsi Filistinli 17 kişi Beyta’da öldürüldü.” dedi.

Pollack, şunları kaydetti:

“Bugün bunu duymamızın sebebi bir ABD vatandaşının trajik bir halde mevti. Bu olay, başka yaşananlardan farklı değil. Bu Filistin halkının uğraşına karşı yapılan baskının, İsrail’in Batı Şeria’da son aylarda şiddeti artırmasının ve İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırımın bir modülü.”

Pollack, ne olursa olsun Filistin halkının verdiği özgürlük uğraşına takviyelerini sürdüreceklerini lisana getirdi.

Muhabir: Davet Koşak

En az 10 karakter gerekli