DOLAR 34,0843 0.11%
EURO 37,6815 0.14%
ALTIN 2.744,160,04
BITCOIN 19351243.81916%
İzmir
27°

PARÇALI BULUTLU

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İsrail askerlerince öldürülen Eygi’nin ailesi, ABD’den bağımsız soruşturma talep etti
112 okunma

İsrail askerlerince öldürülen Eygi’nin ailesi, ABD’den bağımsız soruşturma talep etti

ABONE OL
08/09/2024 09:00
İsrail askerlerince öldürülen Eygi’nin ailesi, ABD’den bağımsız soruşturma talep etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – CNN’in haberine nazaran, Eygi’nin ailesi tarafından yapılan basın açıklamasında, Beyaz Saray’ın taziye dileklerinin memnuniyetle karşılandığı lakin İsrail’in Ayşenur’un vefatına ait yürüttüğü soruşturmanın “yeterli” olmadığı vurgulandı.

Açıklamada, “Başkan Biden, Lider Yardımcısı (Kamala) Harris ve Dışişleri Bakanı Blinken’ı bir ABD vatandaşının hukuksuz biçimde öldürülmesine ait bağımsız soruşturma başlatmaya ve hatalıların hesap vermesini sağlamaya çağırıyoruz.” sözü yer aldı.

Olaya dair imgelerde Eygi’nin İsrail ordusuna ilişkin nişancının ateşlediği kurşunla öldürüldüğünün görüldüğü bildirilen açıklamada, “Ne olursa olsun, o aradan ne Ayşenur ne de bir diğeri rastgele bir tehdit olarak algılanabilirdi. Ayşenur, zalimce öldürüldü.” tabirleri kullanıldı.

Eygi’nin merhametli, yiğit ve son derece tutkulu insan hakları aktivisti olduğu vurgulanan açıklamada, üniversitelerdeki Filistin’e takviye şovları sırasında Filistinlilere yönelik şiddete son verilmesi davetinde bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, çok sevilen kız, kardeş, eş ve teyze olan Eygi’nin hayatının İsrail ordusu tarafından “gereksiz, hukuksuz ve şiddetli biçimde alındığı” kaydedildi.

İsrail askerlerinin aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’yi öldürmesi

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria’da barışçıl şov sırasında iştirakçilerin üzerine ateş açtı.

Filistinlilere takviye gayesiyle şova katılan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Eygi, başından vurularak ağır yaralandı.

Filistinlilere ilişkin hastaneye kaldırılan Eygi, tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı.

Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil metotlarla Filistinlilere dayanak veren Memleketler arası Dayanışma Hareketi (ISM) gönüllüsü insan hakları aktivistiydi.

2003’te İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie de birebir harekete mensuptu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi’nin öldürülmesini lanetleyerek İsrail’in işlediği insanlığa karşı kabahatlerin hesabını hukuk önünde vermesi için her platformda uğraş göstermeye devam edeceklerini belirtmişti.

Muhabir: Irmak Akcan

En az 10 karakter gerekli