DOLAR 34,0376 0.04%
EURO 37,9453 0.04%
ALTIN 2.822,93-0,06
BITCOIN 1961506-1.59302%
İzmir
28°

AÇIK

05:14

SABAHA KALAN SÜRE

Küba turizm ataşesi Ferguson, e-vize sistemiyle Küba’ya vize almanın kolaylaştığını söyledi
117 okunma

Küba turizm ataşesi Ferguson, e-vize sistemiyle Küba’ya vize almanın kolaylaştığını söyledi

ABONE OL
09/09/2024 18:00
Küba turizm ataşesi Ferguson, e-vize sistemiyle Küba’ya vize almanın kolaylaştığını söyledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – İstanbul’u ziyaret eden Küba turizm ataşesi Ferguson, AA muhabirine ülkesinin turistik seyahatlerde sunduğu tecrübeleri anlattı.

Ferguson, Türkiye üzere Küba’nın da eşsiz bir ülke olduğunu belirterek, “Kültür, tarih üzere tıpkı cins mevzularla ilgilendiğimiz için Küba’yı ziyaret etmenin Türk pazarı için çok düzgün bir deneyim olacağını düşünüyoruz.” dedi.

“Küba, Türkiye’de sahiden çok popüler”

Ferguson, Türkiye’den Küba’yı ziyaret eden turistlerin, dünyaca ünlü Küba purosunun nasıl üretildiğini yerinde görme imkanı bulduğunu, kültürel, tarihi ve doğal pek çok seyahate katıldığını anlattı.

Türkiye’nin turizm açısından kendileri için kıymetli olduğunu söyleyen Ferguson, “Daha şimdiden, bu yıl, geçen yıl ulaştığımız sayıların yüzde 112’sinin üzerine çıkmayı başardık. Bence Küba, Türkiye’de hakikaten çok tanınan. Etrafımıza baktığımız her yerde, her Türk Küba’dan bahsediyor ve en azından bir sefer Küba’yı ziyaret etmeyi hayal ediyor.” diye konuştu.

Gözde destinasyonlar Havana ve Pinal del Rio

Türk Hava Yollarının (THY) eylül prestijiyle Küba’ya sefer sayılarını artırdığını hatırlatan ve THY ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliğine (TÜRSAB) teşekkür eden Ferguson, Küba’da en tanınan destinasyonların bir açık hava müzesine benzettiği Havana ve tütün nedeniyle Pinal del Rio olduğunu söyledi.

Ferguson, vize konusunda da “Şu andaki vize prosedüründen evvel fiziki turist kartlarımız vardı. Yeni bir süreç başladı, on-line bir süreç. Elektronik vizeye sahip olmak nitekim çok kolay, herkes kullanabiliyor, daha verimli ve daha süratli. Küba elçiliğini fizikî olarak ziyaret etmeden vizenizi alabiliyorsunuz.” sözlerini kullandı.

“Türkler ve biz Kübalılar çok nazik beşerler olsak bile, savaşçıyız, güçlüyüz”

Ferguson, Türkiye ve Küba’yı ziyaret eden Türkler hakkındaki izlenimlerini anlatırken Türklerin Küba tarihine ilgi duymasının “kalbine dokunduğunu” söyledi.

Çok sayıda kişinin Fidel Castro ve Che Guevara’yı sorduğunu aktaran Ferguson, “Biz de Küba’da Atatürk anıtları yaptık. Şu anda Türkiye’den gelen konuklarımız seyahatlerinde bu anıtları ziyaret ediyorlar.” tabirini kullandı.

Ferguson, Türkler ile Kübalıların misal istikametleri olduğuna dikkati çekerek, “Bence Türkler ve biz Kübalılar çok nazik beşerler olsak bile, savaşçıyız, güçlüyüz, daha evvel de söylediğim üzere, kültürü seviyoruz, neşeyi seviyoruz, tarihi seviyoruz.” diye konuştu.

Muhabir: Faruk Hanedar

En az 10 karakter gerekli