DOLAR 34,0471 0%
EURO 37,5754 -0.16%
ALTIN 2.753,490,37
BITCOIN 19650551.99329%
İzmir
28°

HAFİF YAĞMUR

05:05

SABAHA KALAN SÜRE

Golbol Bayan Ulusal Ekibi’nin “şampiyon kadrosu” Los Angeles 2028’e kadar korunacak
62 okunma

Golbol Bayan Ulusal Ekibi’nin “şampiyon kadrosu” Los Angeles 2028’e kadar korunacak

ABONE OL
10/09/2024 17:40
Golbol Bayan Ulusal Ekibi’nin “şampiyon kadrosu” Los Angeles 2028’e kadar korunacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım, Fransa’nın başşehri Paris’te düzenlenen 2024 Paralimpik Oyunları sonrası AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Paris 2024’e 94 atletle gidildiğini belirten Yıldırım, beklentinin o yüzden yüksek olduğunu söyledi. Tertipte 28 madalya kazanıldığını lisana getiren Yıldırım, Paris’te ülke ve paralimpik ismine büyük muvaffakiyetler yakaladıklarını tabir etti.

Ayhan Yıldırım, bu muvaffakiyetlerde Gençlik ve Spor Bakanlığının verdiği imkanların büyük tesiri olduğunu vurgulayarak, “Bakanlığımızın verdiği imkanları alanda olması gerektiği üzere değerlendirdik. Atletlerimize yatırım yaptık. Atletlerimiz, en düzgün kamplarda idman yaptı, en yeterli materyalleri kullandı ve en güzel profesyonellerle çalıştı. Ayrıyeten atletlerimiz kendilerini geliştirmek için desteğimizle milletlerarası birçok karşılaşmaya katıldı.” diye konuştu.

“Kamuoyu, Golbol Bayan Ulusal Takımı’mızın dünyanın en uygunu olduğunu söz ediyor”

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda Golbol Bayan Ulusal Kadrosu’nun altın madalya kazandığını anımsatan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Golbol Bayan Ulusal Takımı’mızın genç bir takımı var. En deneyimli atletimiz Sevda Altunoluk daha 30 yaşını yeni bitirdi. Öbür atletlerimiz 20-23 yaş ortasında. Daha evvel ‘hedefimiz daima 2024 demiştik’ lakin 2028’i de hayal etmiştik. Çok şükür 2024’te altın madalya nasip oldu. Güzel bir takıma sahibiz. Daima performanslarını yükselten atletler. Dünyanın en âlâ grubu olmak isteyen ülkelerin kesinlikle bizi yenmeleri gerekiyor. Herkes bize karşı motive çıkıyor. Bize bir gol atsalar bile çığlık atıyorlar. Berabere kaldıkları vakit bile memnun oluyorlar. Kamuoyu, Golbol Bayan Ulusal Takımı’mızın dünyanın en düzgünü olduğunu söz ediyor. 2026’da Avrupa Şampiyonası, 2027’de Dünya Şampiyonası var. Bütün karşılaşmaları kazanmak zorundayız. Los Angeles 2028’de takımımız tıpkı kalacak. Altyapıdan A Grup’ya çıkacak birçok atletimiz var. Lakin A Kadro’dan kimse ayrılmayacak. İnşallah 2028’de de ülkemize tıpkı muvaffakiyetle dönmeyi hedefliyoruz.”

Ayhan Yıldırım, Los Angeles 2028’e kadar plan ve programlarının hazır olduğunu aktararak, “Hedefimiz her vakit daha yükseğe çıkabilmek. Tıpkı motivasyonla Los Angeles 2028’e hazırlanacağız. Golbol Takımı’mız şampiyon oldu, gurur duyduk. B1 Futbol Takımı’mız 7. oldu. İnşallah 2028’e hem golbol kadın-erkek ekiplerimiz hem de B1 Futbol Takımı’mızla katılmayı istiyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Paris’te her vakit yanlarında olan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve bakan yardımcıları ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Murat Aksu’ya teşekkür eden Yıldırım, elde ettikleri muvaffakiyetleri görme engelliler topluluğuna armağan ettiğini kelamlarına ekledi.

Golbol Bayan Ulusal Kadrosu, paralimpik oyunlarda en fazla altın madalya kazanan takım oldu

Golbol Bayan Ulusal Ekibi, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nın finalinde İsrail’i 8-3 yenerek üst üste üçüncü kere altın madalya kazanmıştı.

Rio 2016, Tokyo 2020’den sonra Paris 2024’te de altın madalya kazanan görme engelli ulusal atletler, Türk spor tarihine geçerek, Türkiye ismine paralimpik oyunlarda en fazla altın madalya kazanan grup olma başarısı gösterdi.

Milli ekibe altın madalyayı getiren teknik yönetici Gültekin Karasu idaresindeki takımda Sevda Altunoluk, Fatma Gül Güler, Reyhan Yılmaz, Şeydanur Kaplan, Sevtap Altunoluk ve Berfin Altan yer almıştı.

Muhabir: Muhammed Boztepe

En az 10 karakter gerekli