DOLAR 34,1114 0.07%
EURO 38,0057 0.26%
ALTIN 2.818,850,11
BITCOIN 20565982.7618%
İzmir
23°

AÇIK

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Motosiklet topluluğu, Bekir Yunus Uçar’ı unutturmayacak
229 okunma

Motosiklet topluluğu, Bekir Yunus Uçar’ı unutturmayacak

ABONE OL
10/09/2024 22:40
Motosiklet topluluğu, Bekir Yunus Uçar’ı unutturmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

AFYONKARAHISAR (AA) – Geçirdiği kalp krizi sonucu 25 Ağustos’ta 51 yaşında hayatını kaybeden Türkiye Motosiklet Federasyonunun (TMF) kurucu başkanı Bekir Yunus Uçar anısına 4-8 Eylül’de düzenlenen MXGP Türkiye ile NG Afyon MotoFest’in yapıldığı Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi’nde özel köşe oluşturuldu ve anı defteri bırakıldı.

Organizasyona katılanlar, Uçar’ın fotoğraflarının bulunduğu anı köşesini inceledi. Başta Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı olmak üzere milletvekilleri, atletler ve çok sayıda vatandaş, anı defterine Afyonkarahisar ve motosiklet topluluğuna verdiği hizmetlerden ötürü Uçar’a teşekkürlerini lisana getirdi.

MXGP’nin açılış merasiminde Bekir Yunus Uçar için hazırlanan görüntü izlenirken, tertibin düzenlendiği pist etrafında de “Seni unutmayacağız” pankartları asıldı.

“Ani ölümü herkesi üzdü”

TMF Başkanı Ogün Baysan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 yıl birlikte çalıştığı Bekir Yunus Uçar’ı genç yaşta kaybettiklerini söyledi.

Uluslararası Motosiklet Federasyonunun (FIM) kültür kısmında misyon alan Uçar’ın toplulukta çok sevildiğini lisana getiren Baysan, şöyle konuştu:

“Ani mevti yurt içi ve yurt dışındaki herkesi üzdü. MXGP’nin ana sayfasında Uçar’ın vefatıyla ilgili çok büyük bir yer ayırmışlar. Bilhassa motosiklet topluluğunu derinden yaraladı. FIM ve Youthstream de bu bahiste çok hassas davrandı. Afyonkarahisar’daki tertip boyunca da Uçar için özel bir anma köşesi oluşturuldu, buradaki anı defterine beşerler yazdı. Yeniden MXGP Türkiye’nin açılışında hürmet duruşunda bulunuldu. Onu daima dualarımızda yaşatacağız.”

“Onunla ilgili his dolu sayfalarla karşılaştım”

Ogün Baysan, Türk sportmenlerin yetiştirilmesinde Bekir Yunus Uçar’ın büyük emeklerinin olduğunu lisana getirdi.

Uçar ile ağabey kardeş alakasının olduğunu aktaran Baysan, “Burada anı defterine bir göz attım. Onunla ilgili his dolu sayfalarla karşılaştım. İnsan gerisinden rahmetle ve düzgün anılmak ister. Bunların hepsini Bekir liderimin defterinde gördüm. Mevt hepimiz için bir gerçek. Bugün ona, yarın bize. Allah gani gani rahmet eylesin. Allah, hepimize bu türlü hoş bir ömür, sporla dolu bir hayat nasip etsin.” tabirlerini kullandı.

Baysan, MXGP Türkiye’nin yapıldığı Afyonkarahisar Motor Sporları Merkezi’nin oluşumunda Uçar’ın büyük uğraşının olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bu yıl Afyonkarahisar’daki pistte MXGP Türkiye’nin 7’ncisini gerçekleştirdik. İnşallah Uçar’ın anısının bulunduğu ve imalini desteklediği bu parkurda çok daha hoş dünya şampiyonaları yaparız. TMF olarak Uçar anısına Afyonkarahisar’da ya da öbür bir pistimizde özel yarışlar ve programlar yapacağız. Merhum Liderimiz hiçbir vakit atletlerimizin ve motosiklet tutkunlarının kalbinden eksik olmayacak. Onu hiçbir vakit unutmayacağız, unutturmayacağız.”

Muhabir: Arif Yavuz

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.