DOLAR 34,1114 0.07%
EURO 38,0057 0.26%
ALTIN 2.818,850,11
BITCOIN 20565982.7618%
İzmir
23°

AÇIK

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Sivasspor, Gaziantep FK maçında galibiyet hedefliyor
210 okunma

Sivasspor, Gaziantep FK maçında galibiyet hedefliyor

ABONE OL
10/09/2024 23:20
Sivasspor, Gaziantep FK maçında galibiyet hedefliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

SIVAS (AA) – Uygun, idman öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, UEFA Uluslar B Ligi 4. Küme’deki ikinci maçında İzlanda’yı 3-1 mağlup eden A Ulusal Futbol Kadrosu’nu galibiyetinden ötürü tebrik etti.

Milli maçlar nedeniyle lige verilen ortada ekiplerin eksikliklerini giderdiğini belirten Uygun, “Türk futbolunda birçok sıkıntıyla ilgili telaffuzlarda bulunuyoruz. Malum alanlarımızın durumu ortada. Bununla birlikte genel manada eksikler var. Herkesin ulusal maç ortasında bunları en âlâ halde tamamlamaya çalıştığı fikrindeyim.” dedi.

Kırmızı-beyazlı takımda de gruba geç katılan transferleri lige hazırladıklarını aktaran Uygun, “Biz de ortamıza 3 ay sonra katılan yaklaşık 5 arkadaşımızın dördünü en azından bu ortada hazırladık. Biri tam hazır değil natürel, bizim için düzgün geldi.” diye konuştu.

“Güçlü bir kadroya karşı maç yapacağız”

Ligde Gaziantep FK ile kıymetli bir maça çıkacaklarını lisana getiren Bülent Uygun, şunları kaydetti:

“Evimizde Gaziantep FK üzere çok kıymetli ve güçlü bir kadroya karşı maç yapacağız. Burada ekibin sahibi olan 12. adamın, taraftarların itici güç olması lazım. Sıkıntı bir maçta onların dayanağıyla konutumuzda kazanarak hem onları keyifli etmek istiyoruz hem de bu süreç içerisinde yeni yapılanmanın eksiklerini tamamlamak ismine bu türlü bir galibiyete gereksinimimiz var. Uygun bir grup olduğunu da biliyoruz, takım yapısı prestijiyle da güzel bir takıma sahipler. Sıkıntı bir maç bizi bekliyor lakin kazanan taraf Allah’ın müsaadesiyle inşallah biz oluruz.”

Transfer çalışmalarının sorulması üzerine Uygun, idareye muhakkak isimleri verdiğini tabir etti.

Uygun, transfer komitesinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, “Bunların ortasında Türkiye liginde oynayan 4-5 isimle bir arada büyük ekiplerimizdeki futbolcularımız da var.” dedi.

Fenerbahçe forma giyen Emre Mor’un isminin Sivasspor ile anıldığının belirtilmesi üzerine Uygun, şöyle devam etti:

“Emre Mor, çok beğendiğim, çok enteresan ve çok yetenekli. Yani bir nevi Messi’nin özelliklerine sahip bir yetenek. Emre’yi çok beğenirim. Çok sıkıntı hayat kaideleri yaşayıp ancak çok kaliteli ve çok yetenekli bir futbolcu, olursa natürel ki keyifli olurum. Biri sağ açık olmak üzere bilhassa hızlı olması manasında söylüyorum, bir kenar adamı iki de Türk futbolcu almak zorundayız. Alternatifi yaratmak zorundayız, orta saha manasında alternatifimiz yok.”

Uygun, genç futbolcuların ekibe kazandırılması manasında da çalışmalar yaptıklarını anlatarak, “Dün prestijiyle gençlerimiz BAL Ligi’nde olan Sivas Dört Eylül Futbol Kulübü ile hazırlık maçı yaptı. O maçta bile galip gelemediler. Hasebiyle gençlerimizin oynamaya gereksinimi var. O yüzden elimizdeki Türk alternatifini arttırmak zorundayız ve takım yapımızı genişletelim ki rekabet ortaya çıksın.” formunda konuştu.

Antrenman

Net Küresel Sivasspor, Gaziantep FK maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik yönetici Bülent Uygun idaresindeki idman ısınma hareketleriyle başladı. Akabinde çıkış ve pas çalışması yapan futbolcular, idmanı taktik maçla tamamladı.

Net Küresel Sivasspor ile Gaziantep FK, 14 Eylül Cumartesi günü saat 17.00’de BG Küme 4 Eylül Stadı’nda karşılaşacak.

Muhabir: Serhat Zafer

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.