DOLAR 34,0091 0.07%
EURO 37,5617 0.21%
ALTIN 2.744,77-0,28
BITCOIN 1955461-0.47065%
İzmir
29°

AÇIK

05:06

SABAHA KALAN SÜRE

UCM Başsavcısı Han’dan Netanyahu için yakalama kararı çıkarma sürecini hızlandırma talebi
113 okunma

UCM Başsavcısı Han’dan Netanyahu için yakalama kararı çıkarma sürecini hızlandırma talebi

ABONE OL
11/09/2024 18:40
UCM Başsavcısı Han’dan Netanyahu için yakalama kararı çıkarma sürecini hızlandırma talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

KUDÜS (AA) – İsrail’in Kanal12 televizyonunun haberine nazaran, UCM Başsavcısı Han, Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan 1 nolu UCM Ön İnceleme Dairesine talep gönderdi.

Netanyahu ve Gallant’ın yanı sıra Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar ve Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın lideri Muhammed ed-Dayf hakkında yakalama kararı çıkarma sürecinin hızlandırılması talebinde bulunana Han, İran’ın başşehri Tahran’da suikasta uğrayan İsmail Heniyye’nin ise bu listeden çıkarılmasını istedi.

Han, Filistin’de durumun berbatlaşması ve cürümlerin işlenmeye devam etmesi nedeniyle yakalama buyruklarının kaçınılmaz olduğunu söz etti.

İsrail’in tepkisi

Bunun üzerine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun basın ofisinden yapılan açıklamada, UCM Başsavcısı Han’ın Netanyahu ve Gallant’ı Sinvar ile karşılaştırmasının “antisemitizm” olduğu sav edildi.

Açıklamada, Lahey’de atılan adımların baştan beri siyasi olduğu ve hukuka dayanmadığı öne sürüldü.

UCM Başsavcısı Han, 20 Mayıs’ta, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında “yakalama kararı” müracaatında bulunduğunu bildirmişti.

Han, Netanyahu ve Gallant’ın 8 Ekim 2023’ten itibaren Gazze Şeridi’nde “savaş kabahatleri ve insanlığa karşı kabahatlerden cezai sorumluluk taşıdığına inanmak için makul münasebetler bulunduğunu” açıklamıştı.

UCM’den yapılan açıklamaya nazaran Han, Netanyahu ve Gallant’a ilaveten Hamaslı yetkililer İsmail Heniyye, Yahya Sinvar ve Muhammed ed-Dayf hakkında da “yakalama kararı” müracaatında bulunmuştu.

Muhabir: Zein Khalil,Mahmut Geldi

En az 10 karakter gerekli