DOLAR 33,8994 0.04%
EURO 37,6642 0.02%
ALTIN 2.787,651,58
BITCOIN 19735871.04354%
İzmir
29°

AÇIK

05:08

SABAHA KALAN SÜRE

Narin Güran’ın vefatıyla ilgili gözaltına alınan 22 kuşkulu adliyede
84 okunma

Narin Güran’ın vefatıyla ilgili gözaltına alınan 22 kuşkulu adliyede

ABONE OL
12/09/2024 20:00
Narin Güran’ın vefatıyla ilgili gözaltına alınan 22 kuşkulu adliyede
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

DIYARBAKIR (AA) – Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız vücuduna ulaşılan Narin Güran’ın vefatına ait Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

  • Diyarbakır’da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız vücudu bulundu
  • Narin Güran son seyahatine uğurlandı
  • Narin Güran’ın vefatına ait ayrıntılar kuşkulu ifadesinde
  • Narin Güran’ın cansız vücudunu dereye bıraktığını itiraf eden kuşkulu tutuklandı

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ortalarında Narin Güran’ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası Salim Güran’ın eşinin de bulunduğu 22 şüphelinin jandarmadaki süreçleri tamamlandı.

Şüpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi.

Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışması başlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve tıpkı vakitte Narin Güran’ın amcası Salim Güran, 2 Eylül’de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, kaybolan Narin Güran’ın 8 Eylül’de kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında meyyit bulunduğunu açıklamıştı. Zorluoğlu, “İlk bulgulara nazaran kayıp Narin Güran’ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç kolları ve taşlarla kuşku uyandırmayacak formda ve doğal bir manzara verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır.” tabirlerini kullanmıştı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden Nevzat Bahtiyar (48) jandarmadaki tabirinde amca Salim Güran’ın kendisinden, küçük çocuğun cansız vücudunu 200 bin lira karşılığında dereye bırakmasını istediğini öne sürmüş adliyeye sevk edilmişti.

Çıkarıldığı sulh ceza hakimliğindeki tabirinde amca Salim Güran’ın “Arif’in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm.” formunda kendisini tehdit ettiğini sav eden Bahtiyar, “Çocuğu taammüden öldürmeye iştirak” kabahatinden tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Gözaltına alınan şüphelilerden mahallede imamlık yaptığı öğrenilen bir kuşkulu de dün jandarmadaki süreçlerin akabinde özgür bırakılmıştı.

Muhabir: Ömer Yasin Ergin,Aydın Arik

En az 10 karakter gerekli