DOLAR 33,9568 0.2%
EURO 37,6986 0.2%
ALTIN 2.801,080,48
BITCOIN 19788850.54545%
İzmir
28°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:37

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Eskişehir’de ayçiçeği tarlasında 5 metre çapında obruk oluştu
106 okunma

Eskişehir’de ayçiçeği tarlasında 5 metre çapında obruk oluştu

ABONE OL
13/09/2024 09:20
Eskişehir’de ayçiçeği tarlasında 5 metre çapında obruk oluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ESKİŞEHİR (AA) – İlçeye bağlı kırsal Sadıroğlu Mahallesi’nde yaşayan Erkan Ceylan, kendisine ilişkin ayçiçeği tarlasında obruk oluştuğunu fark etti.

Tarla sahibi, yaklaşık 20 metre derinliğinde ve 5 metre çapındaki obruğa ait yetkililere bilgi verdi.

Ceylan, gazetecilere, damla sulama ekipmanlarını toplamak için 23 dekar büyüklüğündeki toprağına geldiğinde bir kısmının eksik olduğunu fark ettiğini söyledi.

Tarlaya girdiğinde obruğu görüp korktuğunu belirten Ceylan, “Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine bilgi verdik. DSİ’den yetkililer geldi. Ayçiçeği biçim periyodu de geldi. Fark etmeseydik biçerdöveri bile içine çekebilirdi. Mahallemizde birinci sefer obruk oluştu. Etrafını hasat ettikten sonra bu obruğu toprakla doldurmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

Tarlada incelemede bulunan Vilayet Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş ise bunun, Eskişehir’de bilinen üçüncü obruk olduğunu bildirdi.

Çiftçilerin her yıl çok sulama isteyen eserler ektiğini anlatan Gümüş, şunları kaydetti:

“Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı, planlı üretim dayanağına ait açıklama yaptı. Bundan sonra çok su isteyen bitkilerimizin ekilişlerini denetimli yapacağız. Çiftçimizin de gelirinin düşmemesi için verdiğimiz dayanaklar artırıldı. Ülke genelinde 11 vilayette, 51 ilçe su kısıtı olan bölgeler. Eskişehir’deki 6 ilçe de bunlara dahil. Yer altındaki suyun hoyratça kullandığında badire oluşacak bu ilçelerde su kısıtı ve planlı üretim dayanağı verilecek. Planlı üretimle çiftçimiz daha çok kazanacak. Suyumuzu da yönetimli kullanacağız. Böylelikle obrukları daha fazla görmeyeceğiz.”

Muhabir: Deniz Açık

    En az 10 karakter gerekli