DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
BITCOIN 20273813.52697%
İzmir
30°

PARÇALI BULUTLU

16:36

İKİNDİYE KALAN SÜRE

ABD Dışişleri Bakanı, İsrail’in okula yaptığı hücumun ateşkese ulaşmanın aciliyetini gösterdiğini bildirdi
71 okunma

ABD Dışişleri Bakanı, İsrail’in okula yaptığı hücumun ateşkese ulaşmanın aciliyetini gösterdiğini bildirdi

ABONE OL
14/09/2024 11:00
ABD Dışişleri Bakanı, İsrail’in okula yaptığı hücumun ateşkese ulaşmanın aciliyetini gösterdiğini bildirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya nazaran, resmi ziyaret kapsamında Polonya’da bulunan Blinken, başşehir Varşova’da Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski ile ortak basın toplantısında konuştu.

Bakan Blinken, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin orta kısmındaki Nusayrat Mülteci Kampı’nda yerlerinden edilen sivillerin sığındığı Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ilişkin okula düzenlediği hücumda 6 BM çalışanının öldürülmesine değindi.

Blinken, Gazze ve dünyanın dört bir yanındaki insani yardım çalışanlarının faaliyetlerinin korunması ve kolaylaştırılmasının elzem olduğunu söyledi.

İnsani yardım alanlarının korunması gerektiğini lisana getiren Blinken, “Bu mevzuyu İsrail ile görüşmeye devam ediyoruz. Birebir vakitte, Hamas’ın operasyonlarını yürütmek ve devam eden bir tehdit oluşturmak için bu alanlarda saklandığını, buraları ele geçirdiğini ve öteki biçimlerde kullandığını görmeye devam ediyoruz. Bu hareketler sivilleri tehlikeye attığı için elbette buna bir son verilmelidir.” dedi.

Blinken, bu durumun Gazze Şeridi’nde bir defa daha ateşkese ulaşmanın aciliyetinin altını çizdiğini belirterek “Çünkü Gazze’nin tamamında hakikaten korunaklı bir alana sahip olmamızı sağlamanın en yeterli yolu bu.” ifadelerini kullandı.

İsrail aynı okulu 5. kere vurdu

Gazze Şeridi’ndeki Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 11 Eylül’de Gazze Şeridi’nin orta bölümündeki Nusayrat Mülteci Kampı’nda yerlerinden edilen sivillerin sığındığı UNRWA’ya ilişkin El-Cauni Okulu’na düzenlenen atakta ortalarında bayan ve çocukların da olduğu 18 kişinin öldüğü, 18 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Açıklamada, ayrıyeten bunun İsrail ordusunun birebir okula düzenlediği 5. taarruz olduğu vurgulanmıştı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, hücumda 6 BM işçisinin de öldüğünü açıklamıştı.

Muhabir: Muhammet Nazım Taşcı

En az 10 karakter gerekli