DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
BITCOIN 2043423-0.13575%
İzmir
28°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Narin Güran soruşturmasında tutuklu amca Salim Güran’ın yine sözü alındı
65 okunma

Narin Güran soruşturmasında tutuklu amca Salim Güran’ın yine sözü alındı

ABONE OL
15/09/2024 01:40
Narin Güran soruşturmasında tutuklu amca Salim Güran’ın yine sözü alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

DIYARBAKIR (AA) – Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız vücuduna ulaşılan Narin Güran’ın öldürülmesine ait Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında, 2 Eylül’de tutuklanan amca Salim Güran’ın cezaevinden getirildiği Diyarbakır Adliyesi’nde soruşturmayı yürüten 3 savcı tarafından tabiri alındı.

İşlemlerinin tamamlanmasının akabinde Güran, cezaevine götürüldü.

Güran, savcılıkta, olay günü yaptıklarına ait daha evvel jandarma ve savcılıkta verdiği sözleri tekrarladı, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti.

Aracına farklı çocukların bindiğini savunan Güran, “Sadece Narin’in DNA’sının çıktığına ait rastgele bir diyeceğim yoktur.” dedi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Mehmet Selim Atasoy’un olay günü tarlada kızlarının olmadığını, yalnızca oğlu ve kendisinin olduğunu belirttiğinin aktarılması ve “olaydan 2 gün evvel Salim’in kızlarını köydeki meskenine götürdüğü” tarafındaki beyanlarının sorulması üzerine Güran, şunları kaydetti:

“Bu beyanı kabul etmiyorum. Olay günü kızları da tarladaydı. Kızlarını ben olay günü konuta götürdüm. 20.00 sıralarında bana telefon geldi ve ‘Narin kayıptır.’ dediler. Beni arayan kızım Gizem’di. Köyün içine otomobille gittiğimde bütün köy kapıdaydı. Ben telefonla jandarma kumandanını arayıp ‘Kardeşimin kızı kayıptır.’ dedim. Yürüyerek aramaya katıldım. Sabaha kadar arama yaptık.”

Güran, “18.59’da okulun önünden geçtiğinin kamera kayıtlarından tespit edildiği”nin belirtilmesi üzerine, o yolu kullandığını aktardı.

“Mehmet Selim Atasoy telefonla arayıp, ‘Yolda ileri geri giden kuşkulu bir araç var’ demesinin üzerine çabucak M’yi Hüseyin amcasının konutunun önünde bırakıp süratlice kuşkulu aracın olduğu yere yanlışsız gittim. Kelam konusu kameranın önünden geçme nedenim de budur.” diyen Güran, olay günü, tutuklu Nevzat Bahtiyar ile saat 15.08’de yaptığı görüşmenin içeriğinin içme suyu olduğunu sav etti.

Savcılığın, “Sizden ele geçirilen cep telefonuna ait yapılan Dijital Gereç İnceleme Raporu’nda 23 Ağustos gününden evvelki tüm olağan arama ve whatsApp arama kayıtlarını sildiğiniz anlaşılmıştır. Neden arama kayıtlarını silme gereksinimi duydunuz?” sorusu üzerine Güran, “Sürekli telefonumda bulunan dijital dataları siliyorum. Narin’in vefatına ait rastgele bir kanıtı yok etme emeli taşımıyorum.” sözlerini kullandı.

“Sizin ailenin birçok üyesinin 21 Ağustos gününe ait telefonunda bulunan arama, iletileşme, whatsApp kayıtlarını sildikleri tespit edilmiştir. Neden bu türlü bir şey yapma gereksinimi hissetmişlerdir?” sorusu üzerine Güran, aile üyelerinin neden bu bilgileri sildiklerini bilmediğini ileri sürdü.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Nevzat Bahtiyar’ı tanıdığını aktaran Güran, tabirine şöyle devam etti:

“Nevzat Bahtiyar’ın aleyhime söylemiş olduğu tüm konular palavradır. Katiyetle olay günü Nevzat’a seslenmedim. Onu 15.00-16.00 saatleri ortasında katiyetle görmedim. Yalnızca saat 20.00’den sonra köyün içine meskenime gerçek ilerlerken bir kalabalığın içerisinde gördüm. Bu beyanlarını kabul etmiyorum. Yeğenim Narin’i öldürerek cesedini otomobilime yükledikten sonra kendisine teslim etmedim.”

“Olay günü Nevzat Bahtiyar’ın sizi aradığında tarlada olduğunuzu ve devamındaki süreçte saat 20.00’ye kadar Nevzat Bahtiyar ile hiç görüşmediğinizi söylemenize rağmen alınan HTS tahlillerinde olay günü saat 15.21 ile 15.46 saatleri ortasında Nevzat Bahtiyar’ın beyanı ile uyumlu birlikte olduğunuz anlaşılmıştır. Bu çelişkiye ait beyanınız nedir?” sorusunu Güran, “Kesinlikle olay günü Nevzat Bahtiyar ile görüşmedim. Baz tahlilleri yanlıştır. Bu hususu da kabul etmiyorum.” halinde yanıtladı.

Olay günü, tutuklu Mehmet Selim Atasoy’un oğlu R.A. ile farklı saatlerde yaptığı telefon görüşmeleri de sorulan Salim Güran, tarla ile ilgili bahisler konuşmuş olabileceklerini, konuşmaların içeriğini hatırlamadığını söyledi. R.A. ile saat 18.37, 18.42, 18.51 ve 18.54’te yaptığı görüşmenin içeriği de sorulan Salim Güran, konuşmaların “şüpheli” olarak kıymetlendirdikleri beyaz araçla ilgili olduğunu tez etti.

“Mehmet Selim Atasoy’un sizi araması üzerine okulun önünden geçerek beyaz renkli arabayı denetim etmeye gittiğinizi beyan ettiniz. HTS incelemelerinde Mehmet Selim Atasoy’un sizi 18.27’de aradığı, fakat 18.59’da okulun önünden geçtiğiniz kamera manzaraları ile sabit olduğu, ayrıyeten R.A. ile 18.37-18.54 ortasında yapmış olduğunuz 4 görüşmenin otomobil ve tarlaya ait olduğunu ve arabayı denetim ettiğiniz noktada gerçekleştiğini, sonrasında tarlaya ve sondajın olduğu yere gittiğinizi beyan ettiniz. Bu durum okul kamerası önünden 18.59’da geçtiğiniz sabit olduğu hususu ile çelişmektedir.” denilerek, söyleyeceklerinin sorulması üzerine Salim Güran, bu konuda söyleyeceği bir şey olmadığını kaydetti.

Muhabir: Aziz Aslan

En az 10 karakter gerekli