DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
BITCOIN 2040180-0.12792%
İzmir
25°

HAFİF YAĞMUR

13:04

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Ticaret Bakanlığından mikro ihracat yapmak isteyenlere kolaylaştırıcı adım
74 okunma

Ticaret Bakanlığından mikro ihracat yapmak isteyenlere kolaylaştırıcı adım

ABONE OL
15/09/2024 02:40
Ticaret Bakanlığından mikro ihracat yapmak isteyenlere kolaylaştırıcı adım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, birinci sefer mikro ihracat yapmak isteyen şahısların, operatör süratli kargo firması yahut posta yönetimince isimlerine birinci kere BGB düzenlenmesi esnasında, gümrük yönetimine başvurmaları ve gümrük yönetimi tarafından Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası/vergi kimlik numarasının sorgu ve transfer süreci yapılarak firma kaydı oluşturmasından sonra süreçleri gerçekleştirebildiği anımsatıldı.

Yapılan düzenlemeyle BGB kapsamındaki birinci gümrük sürecinde gönderici hanesinde beyan edilen T.C. kimlik numarası/vergi kimlik numarası üzerinden sürecin otomatik halde yapılabilmesinin sağlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından, mikro ihracatın tabana yayılması ve birinci sefer mikro ihracat yapmak isteyen genç ve bayan girişimcilerimiz ile KOBİ’lerimizin gümrük süreçlerini kolaylaştırmak hedefiyle BGB kapsamında birinci sefer mikro ihracat yapmak isteyen firma ve gerçek bireylerin bu sorgu ve transfer süreci için gümrük yönetimine direkt başvurmasına gerek kalmadan BGB kapsamındaki birinci gümrük sürecinde gönderici hanesinde beyan edilen T.C. kimlik numarası/ vergi kimlik numarası üzerinden sürecin otomatik halde yapılabilmesi sağlanmıştır. Ticaret Bakanlığı olarak ihracata dayalı büyüme modelimize her gün yeni gelişmeler ve adımlarla ekonomik büyüme ve refahımıza katkı sağlarken, ihracatçılarımızın süreçlerini kolaylaştırarak yanlarında olmaya devam edeceğiz.”

Muhabir: Mert Davut

En az 10 karakter gerekli