DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
BITCOIN 20437540.61345%
İzmir
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:21

AKŞAMA KALAN SÜRE

Dünya postacıları Ankara’da buluşacak
76 okunma

Dünya postacıları Ankara’da buluşacak

ABONE OL
15/09/2024 14:00
Dünya postacıları Ankara’da buluşacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Evrensel Posta Birliği (UPU) Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Strateji Forumu, 16-17 Eylül’de Ankara’da düzenlenecek.

Açılışını Uraloğlu’nun yapacağı forumda, Avrupa ve Orta Asya’dan posta bölümünün kıymetli paydaşları bir ortaya gelecek. Burada, posta ekosisteminde yeniliği ve teknolojik gelişmeleri teşvik etmenin yolları ile değişen pazar taleplerine dalın nasıl ahenk sağlayabileceği konuşulacak, global posta ağının daha aktif ve kapsayıcı bir formda işlemesi için yol haritası oluşturulacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Uraloğlu, bakanlıklardan, posta işletmecilerinden ve düzenleyici kurumlardan yetkililer ortasındaki diyaloğu ve işbirliğini teşvik emeliyle yaptıkları forumda Avrupa ve Orta Asya’dan kilit paydaşların bir ortaya geleceğini vurguladı.

Forum kapsamında posta bölümünün değişen pazar taleplerine nasıl ahenk sağlayabileceğinin ve dijital altyapıdan nasıl yararlanabileceğinin tartışılacağını aktaran Uraloğlu, şunları kaydetti:

“Daha güçlü, daha birleşik bir posta bölümünün yolu Ankara’da açılacak. Forum, global posta ağının daha aktif ve kapsayıcı bir biçimde işlemesi için bir yol haritası oluşturulmasına katkı sağlayacak. Forumda, UPU’nun birbirine bağlı global posta ağını daha fazla geliştirme sürecindeki rolü etrafında Birliğin teşebbüslerinin tek posta bölgesini nasıl koruduğu ve dünya çapındaki müşteriler ve işletmeler için eşit erişimi nasıl sağladığı masaya yatırılacak. Posta ekosisteminde yeniliği ve teknolojik gelişmeleri teşvik etmenin yollarıyla değişen pazar taleplerine kesimin nasıl ahenk sağlayabileceği konuşulacak. Ayrıyeten bölümün, dijital altyapıdan faydalanarak bölgesel ve global kalkınma amaçlarına katkısı ele alınacak. Ayrıyeten kapsayıcılık ve dayanıklılığın, bilhassa dijital posta altyapıları bağlamında nasıl güçlendirilmesi gerektiğine dair istişarelerde bulunulacak. Buradaki tartışmalar posta kesiminde atılması gereken adımları şekillendirecek.”

Muhabir: Zeynep Duyar

En az 10 karakter gerekli