DOLAR 33,9008 0.03%
EURO 37,6352 -0.04%
ALTIN 2.809,880,81
BITCOIN 2022300-0.19941%
İzmir
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

SABAHA KALAN SÜRE

Filistinli akademisyenlerden, İsrail’in katlettiği Eygi’ye “İşgalle Gayret Nişanı”
93 okunma

Filistinli akademisyenlerden, İsrail’in katlettiği Eygi’ye “İşgalle Gayret Nişanı”

ABONE OL
15/09/2024 17:40
Filistinli akademisyenlerden, İsrail’in katlettiği Eygi’ye “İşgalle Gayret Nişanı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

RAMALLAH (AA) – Filistin’den ve yurt dışından çok sayıda akademisyen tarafından kurulan Teşebbüsten yapılan açıklamada, “İşgalle Uğraş Nişanı”nın Eygi’nin Filistin’i savunmak için canını vermek suretiyle yaptığı son fedakarlıktan ötürü takdim edildiği belirtildi.

  • İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi son seyahatine uğurlandı

Nişanı, işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentindeki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde Türkiye’nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi İsmail Çobanoğlu, Eygi’nin ailesine ulaştırılmak üzere teslim aldı.

Çobanoğlu, heyet üyeleriyle gerçekleştirdiği görüşmede, bu sıkıntı periyotta kendisini Filistin davasının geleceği konusunda iyimserliğe sevk eden en değerli konunun, Filistin halkının vatanına ve toprağına bağlılığı ile tüm zorluklara karşı ayakta kalma kararlılığı olduğunu, Türkiye’nin de milletlerarası hukuk ve adalet çerçevesinde bağımsız ve hâkim bir Filistin devleti kurulana kadar Filistin davasını savunmaya devam edeceğini vurguladı.

İşgale ve İlhaka Karşı Akademik Teşebbüs Genel Sekreteri Remzi el-Avde de İsrail’in “Filistinli sivillere ve milletlerarası aktivistlere karşı işlediği cürümlerden sorumlu tutulması” davetinde bulundu.

Türk-Amerikan vatandaşı 26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül’de işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal zıddı şovda İsrail keskin nişancısı tarafından açılan ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetmişti.

Eygi’nin cenazesi, Aydın’ın Didim ilçesinde toprağa verilmişti.

Muhabir: Aysar Alais,Safiye Karabacak,Ali Semerci

En az 10 karakter gerekli