AA
GAZZE (AA) – AA muhabirine konuşan Acur Fırınları sahibi Kamil Acur, Gazze Şeridi’nin kuzeyi için “açlık” ikazında bulundu.
Ekmek üretiminde yaşanan kriz nedeniyle Gazze kenti ve Gazze Şeridi’nin kuzey bölgesinde sahibi olduğu 6 fırından 5’inin kapandığını belirten Acur, şöyle konuştu:
“İsrail’in ham husus ve yakıt girişini engellemeyi sürdürmesi halinde çalışmaya devam eden tek fırınımız da bir hafta içinde kapanma tehdidi altında.
Gazze kenti ve kuzey bölgelerdeki fırınlara 10 gündür yakıt ulaştırılmadı. İsrail, yaklaşık bir ay evvel bölgeye un, şeker ve maya üzere temel gereçlerin girişini kısıtladı.”
Yakıt ve ham unsur krizinin fırınların kapanmasına yol açtığına dikkati çeken Acur, kelam konusu krizin sürmesi durumunda işler durumdaki tek fırında da çalışma günlerini azaltmak zorunda kalabileceklerini söyledi.
Acur, açık kalan son fırınlarının Gazze’nin en büyük fırınlarından biri olduğunu belirterek, Gazze kenti ve kuzey bölgelerdeki çok sayıda insanın ekmek gereksinimini bu fırından giderdiğini vurguladı.
Gazze’nin kuzeyinde insanların birden fazla için tek yiyecek “bir somun ekmek”
Açık kalan bu son fırının kapanmasının ekmek krizine yol açabileceği ihtarında bulunan Acur, bilhassa Gazze kenti ve kuzey bölgelerde yaşayan Filistinliler için tek yiyeceğin bir somun ekmek olduğunu lisana getirdi.
Gazze’de ham husus ve yakıt krizinin daha da kötüleşmesinin önüne geçilmesini isteyen Acur, milletlerarası kurum ve kuruluşlara “acil müdahale” davetinde bulundu.
İsrail’in memleketler arası hukuku ihlal eden kısıtlamaları nedeniyle Gazze Şeridi’nde ağır taarruz ve abluka altında yaşayan yaklaşık 2,3 milyon Filistinli, kriz boyutunda besin, su ve ilaç eksikliği çekiyor.
İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği ataklarda en az 16 bin 715’i çocuk, 11 bin 308’i bayan olmak üzere 41 bin 206 Filistinli öldü, 95 bin 337 Filistinli yaralandı.
Enkaz altında hala binlerce meyyit olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları maksat alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.
Muhabir: Hosni Nedim,Muhammed Emin Canik
ARAŞTIRMA-İNCELEME
23 saat önceBALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceHABERLER
5 gün önceHABERLER
10 gün önce