DOLAR 33,9990 0.29%
EURO 37,9050 0.74%
ALTIN 2.821,480,44
BITCOIN 1964663-2.9317%
İzmir
28°

AÇIK

05:12

SABAHA KALAN SÜRE

Ada görünümlü tarihi Pertek Kalesi’nin cazibesi tekne cinsleriyle artıyor
38 okunma

Ada görünümlü tarihi Pertek Kalesi’nin cazibesi tekne cinsleriyle artıyor

ABONE OL
16/09/2024 22:20
Ada görünümlü tarihi Pertek Kalesi’nin cazibesi tekne cinsleriyle artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

TUNCELI (AA) – Pertek, tarihi yerleri, kültürel alanları ve doğal güzellikleriyle turizme büyük katkı sağlıyor.

İlçede en çok dikkati çeken yerlerin başında ise Keban Baraj Gölü’nün turkuaz renkli sularının ortasında bulunan ada görünümlü Pertek Kalesi geliyor.

Birçok medeniyetten izler taşıyan kalede savunma maksatlı taş surlar, su muhtaçlığının giderilmesi için sarnıçlar ve gözetleme kuleleri yer alıyor.

Binlerce yıllık olduğu bedellendirilen kale, bu yaz başından itibaren düzenlenen tekne çeşitleri sayesinde de turistlerin uğrak yeri oldu.

Haftanın belli günlerinde ilçeye gelen ziyaretçiler, feribot iskelesinden çeşit teknesine binerek kaleye yanlışsız seyahat yapıyor.

Yaklaşık 5 kilometrelik rotada seyahat eden konuklar, bölgedeki kuş tiplerini görme ve fotoğraflarını çekme imkanı buluyor.

Baraj gölünde bir müddet vakit geçiren ziyaretçiler, daha sonra rehber eşliğinde ayak bastıkları kalede gezinti yaparak tarihi hakkında bilgi alıyor.

Müzik aktifliğiyle eğlenceli anlar yaşıyorlar

Genellikle etraf vilayetlerden tiplere katılan ziyaretçiler, teknede düzenlenen müzik aktifliğiyle de eğlenceli anlar yaşıyor.

Teknenin sahibi ve kaptanı Kağan Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etrafı sularla çevrili Pertek Kalesi’ne ulaşımı daha da kolaylaştırmak için 50 kişilik tekneyi hizmete sunduklarını belirterek, “Pertek hem Elazığ hem de Tunceli kültürünü yansıttığı için teknemizde kürsübaşı programları da yapılıyor.” dedi.

Tunç, hizmete sundukları küçük bir tekneyle de vatandaşların basitçe kaleyi ziyaret edebildiğini anlattı.

“Turizm açısından daha da ileriye gideceğiz”

Kalenin eşsiz bir görünümünün olduğunu söz eden Tunç, “Gelen müşteriler pek mutlu ve beklentimizin üzerinde bir talep aldık. İnşallah ilerleyen vakitlerde yatırımlarımız bu tarafta devam edecek. Önümüzdeki yıl Pertek Kalesi’ndeki restoranımız da faaliyete girdikten sonra tekne sayımız artacak ve turizm açısından daha da ileriye gideceğiz.” diye konuştu.

Müzisyen Oğuz Buruç da tekne tiplerine katılanları müzik etkinlikleriyle eğlendirdiklerini söyledi.

Tunceli ve Elazığ yöresine ilişkin türküleri seslendirdiklerini lisana getiren Buruç, “Adıyaman, Malatya, Tunceli ve Elazığ’dan çeşitlere katılan konuklarımız oluyor. Seneye inşallah kaledeki birtakım çalışmalar tamamlanacak ve konuklarımız daha hoş bir tabiatta eğlenecek.” sözlerini kullandı.

Ziyaretçilerden Mehmet Zülfü Yolga ise Pertek’in kıymetli bir turizm merkezi olduğuna işaret ederek, “Pertek’in içme ve sıcak su olarak termal tesisleri var, ayrıyeten ilçemizde Singeç Çayı üzere gezilebilecek birçok vadi bulunuyor.” diye konuştu.

Elazığ’dan gelen Gökhan Galiç de tekne tipine katıldığını ve Pertek Kalesi ile etrafını keşfetme fırsatı bulduğunu anlattı.

Muhabir: Sidar Can Eren,Özgür Şahin

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.