DOLAR 34,1704 0%
EURO 38,1905 -0.01%
ALTIN 2.916,14-0,13
BITCOIN 2204276-1.95924%
İzmir
24°

HAFİF YAĞMUR

12:59

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

“Bay Sinema-Türker İnanoğlu” standı, Türk sineması tarihine ışık tutuyor
95 okunma

“Bay Sinema-Türker İnanoğlu” standı, Türk sineması tarihine ışık tutuyor

ABONE OL
29/09/2024 22:00
“Bay Sinema-Türker İnanoğlu” standı, Türk sineması tarihine ışık tutuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – İstanbul Kültür Yolu Şenliği kapsamında açılan stant, Yeşilçam’ın değişim, dönüşüm kıssasını kronolojik ve biyografik bir temelde anlatıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ve Türker İnanoğlu Vakfının katkılarıyla (TÜRVAK) hazırlanan standın küratörlüğünü Zihni Tümer üstleniyor.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan İstanbul Sinema Müzesi Müdürü Ceyhun Tuzcu, sergide Türker İnanoğlu’nun hayatının bütün noktalarının anlatıldığı bir cihan oluşturulduğunu söyledi.

“Atlas 1948 Sineması’nı yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz”

Tuzcu, standın asıl muvaffakiyetini en hakikat adreslerden birinde olması formunda açıklayarak, şöyle devam etti:

“Bizim için çok onur verici bir ağırlama oldu. Onun bütün sinema hayatını bir stantla anlatabilmek mümkün değil. Münasebetiyle biz de öncelikle Atlas 1948 Sineması’nı yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. O isme layık olmak için şenlikleri, direktör buluşmalarını devam ettiriyoruz.”

Serginin İnanoğlu’nun sinemaya başlangıç yıllarından Yeşilçam’ı keşfetmesine varan kronolojik bir sırayla devam ettiğini aktaran Tuzcu, “Ödüllerinden, ferdî eşyalarına, sinemaseverlerin bilhassa kendisiyle bağı kurmasını sağlayacak bir dünya yaratılmasını sağladık.” dedi.

“Sinema tarihine yakından şahitlik edecekler”

Tuzcu, İstanbul Sinema Müzesi’nin kurulma sebeplerinden en değerlisinin Türk sinema tarihinin gelişimini sinemaseverlere sunmak olduğuna dikkati çekerek, “Bay Sinema-Türker İnanoğlu” standının bu misyonu yansıtan bir tesir oluşturduğunu söz etti.

Türker İnanoğlu’na layık olmak için hem İstanbul Sinema Müzesi hem de Atlas 1948 Sinemasını sinemaseverlerin buluşma noktası yapmak için uğraş edeceklerinin altını çizen Tuzcu, “Sergi değerli bir talep gördü. Hasebiyle emelimiz daha geniş kitlelere ulaşmak için elimizden geleni yapmak. İstanbul Sinema Müzesi’ndeki Türker İnanoğlu standı, sinema tarihine yakından şahitlik edecekleri çok kıymetli bir gün vaat ediyor.” açıklamasını yaptı.

İnanoğlu’nun şahsî eşyaları, Yeşilçam’ın sembol isimlerinin balmumu heykelleri ve kamera gerisi fotoğraflarının yer aldığı stant, 29 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.

Muhabir: Fatih Türkyılmaz

En az 10 karakter gerekli