AA
GAZIANTEP (AA) – Annesinin yönlendirmesiyle 7 yaşındayken mesleğe başlayan Mehmet Gül, Savcılı Mahallesi Murat Göğüs Sokak’taki dükkanında 40 yıldır hizmet veriyor.
Kebap ustası Gül, oğlu Kasım ile ciğer, Adana ve Urfa kebaplarını müşterilerine sunuyor.
“Bizim ayakta durmamızın tek sebebi dürüstlük”
Aynı vakitte Gaziantep Ciğer Kebapçılar Odası Başkanı olan Mehmet Gül, AA muhabirine, 65 yıldır bu meslekle uğraştığını, yılın ahisi seçilmenin gururunu yaşadığını belirtti.
Mesleğini birinci günkü üzere büyük titizlikle sürdürdüğünü lisana getiren Gül, her gün sabah 6’da lokantasını açtığını, akşam 18.00’de kapattığını anlattı.
Ahiliğin dürüstlük üzerine kurulduğunu söz eden Gül, şöyle konuştu:
“Mesleğimde başarılı oldum. Yaptığım iş pak olduğu için bu vakitlere kadar geldik. Mesleğe yeni başlayan esnaf yaptığı işi sevsin, pak iş yapsın ayrıyeten müşterilere de kendini sevdirsin. Benim mesela çok uzak vilayetlerden gelen müşterilerim bulunuyor. Fiyatlarım da uygun. Bizim ayakta durmamızın tek sebebi dürüstlük, kanaatkar olmamız.”
Babası üzere yılın ahisi seçilmek istiyor
Mehmet Gül’ün oğlu 48 yaşındaki Kasım Gül ise ilkokul yıllarından beri babasının yanında kebapçılık yaptığını söyledi.
Babasının kendisine en değerli tavsiyesinin daima dürüstlük olduğunu vurgulayan Gül, “Babamın verdiği öğütlerle birlikte mesleğimi sürdürmeye çalışıyorum. Ben de babam üzere ahilik mükafatını almayı hayal ediyorum. Babam ile gurur duyuyorum.” diye konuştu.
Muhabir: Fevzi Kemal Karagöz
HABERLER
2 gün önceHABERLER
2 gün önceKÖŞE YAZARLARI
5 gün önceKÖŞE YAZARLARI
10 gün önceKÖŞE YAZARLARI
16 gün önce