DOLAR 34,1901 -0.06%
EURO 37,9107 0.29%
ALTIN 2.909,31-0,68
BITCOIN 2099695-3.6434%
İzmir
20°

AÇIK

12:58

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Acun Ilıcalı, Türk futbolunda ayrıcalık değil adalet istediklerini söyledi
88 okunma

Acun Ilıcalı, Türk futbolunda ayrıcalık değil adalet istediklerini söyledi

ABONE OL
02/10/2024 05:00
Acun Ilıcalı, Türk futbolunda ayrıcalık değil adalet istediklerini söyledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – Acun Ilıcalı, Ülker Stadı 1907 Tribünü’nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ligin 7. haftasında Antalyaspor’u 2-0 mağlup ettikleri maçtan sonra durum değerlendirmesi yaptıklarını belirten Acun Ilıcalı, “Hakem hocalarını dinledik. Türkiye’de futbol, sanki futbol olarak oynanıyor mu? Birinci sorum bu. Nitekim her şey adil ve futbol tam manasıyla adaletli mi? Somut şeyler konuşacağım. Net bir formda ortaya koyacağım. Yanıt verecek olanlar somut şeyler üzerinden karşılık versinler. Laf kalabalığı yapmasınlar. Bize saldırmasınlar.” sözlerini kullandı.

Üç dönemden bu yana hakemlerin kendileri aleyhine kusurlu kararlar verdiğini savunan Ilıcalı, şunları kaydetti:

“İki dönem evvel Fenerbahçe lige yeterli başladığı periyotta bir anda Galatasaray ile oynanan maçta skor 2-0’dan 2-2’ye geldi ve Galatasaray puan kaybedince Galatasaraylı bir yönetici, ‘Ligi bitirtmeyiz.’ dedi. Sonra bu tehdit üzerine Fenerbahçe’nin tekraren hakkı yendi. Sonra da Galatasaray cephesinden ‘Niye bu hususları geriyorsunuz, hepimiz kardeşiz.’ denildi. Tüm hususları, 8 hakem yorumcusunun onayıyla konuşuyorum. Geçen sene Galatasaray-Trabzonspor maçından sonra Dursun Özbek, ‘Hayatımda gördüğüm en berbat hakem.’ dedi. Maçı da Galatasaray kazanmış. TFF’ye karşı da ‘Sizin kirli elleriniz var’ diye açıklama yapıldı. TFF’ye ağır açıklamalar ve bir anda tekrar birebir senaryo. Fenerbahçe’nin her türlü puanı gasp ediliyor. Üç sarı karta 15 sarı kart orantısızlığı var. En acısı geçen sezonki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde haksız yere oyuncumuz atılmış, 10 kişi kalınca sevinen Galatasaraylı futbolcu var. Bu, dönemin özeti. ‘Sizin oyuncunuzu attırdım ve işte bu’ diyor. Torreira’nın havaya kalkan yumruğu. Türk futboluna kalkan yumruklar…”

“Galatasaray’a bu dönem gösterilmeyen sarı kart sayısı 14”

Fenerbahçe taraftarına kimi kelamlar vererek döneme başladıklarını anlatan Acun Ilıcalı, “Bu sene sistemi de yıkacağımızı söyledik. Birtakım şeylerin düzeleceğine inandığımız için buradayız. Sıkıntımızı anlattık, adalet istediğimizi söyledik. Tüm hakem hocalarına nazaran, Galatasaray’a bu dönem gösterilmeyen sarı kart sayısı 14. Fenerbahçe’de ise bu sayı 1. Beşiktaş’ta da 1. Hepsinin ortak kararı. Sarı kart verilmediği vakit maç adil olur mu? Sekiz hakem hocasının kabul ettiği bir gerçeği açıklıyorum, Fenerbahçe’nin resmi olarak verilmeyen penaltı sayısı son haftaya kadar 6 maç 6 penaltı. 7’nci haftada da verilmedi. 7 haftada 7 penaltımız verilmedi. Bu nasıl bir lig ve dünya? Anlatsınlar bana. 7 penaltısı verilmeyen ve rakibine 14 sarı kart verilmemiş… Bu lig adil mi? Adilse adil deyin. Acı gerçek. Hepsi somut.” diye konuştu.

“Bu yaşadıklarımızın ismi rezalet”

Galatasaray-Kasımpaşa maçının uzatma dakikalarında yaşananlara reaksiyon gösteren sarı-lacivertli kulübün asbaşkanı, şu görüşleri aktardı:

“Bu hafta bana nazaran 2 kez 2’yi 3 yapma haftasıydı. Bunu da yaşadık. Bunu kestirim etmiyordum. Bir daha göremeyeceğiniz bir güldürü yaşandı. Galatasaray-Kasımpaşa maçındaki iki konumda VAR incelemesi için 9,5 dakika oyun durdu. Maçın sonunda Galatasaray’ın gol yeme ihtimali var. 17 dakika uzamış, maçın sonuna 6 dakika uzatma geldi. Bunu da yaşadık. Allah’ın işi, bu 6 dakikanın 5. dakikasında gol geldi. Bir anda 6 dakika oldu mu sana 9,5 dakika. Orta yapılıyor, topu uzaklaştırıyorlar. Hakem durun, yok mu bir şey diyor? Bir şey yok diyorlar. Fazladan uzuyor ve bitiyor maç. Maçtan sonra çabucak toplandık. Liderimiz, ‘Arkadaşlar, operasyona hazır olun, başımıza yarın bir şey gelecek’ dedi. Maç başladı ve komik şeyler yaşadık. Konumlarda bayrak kalkmaya başladı. Kural bu değil. İkinci yarıda yan hakem, uzun top ve bayrak. Kuralların değişip değişmediğini sordum Ahmet Ketenci’ye. Atak yapıyoruz ve bir bayrak daha. Bırak da VAR’a gidelim. VAR’sız maç oynadık. Türkiye’de VAR başladığı günden beri 18 saniyede başlayan oyun var mı? Bu yaşadıklarımızın ismi rezalet. Bu oynanan futbol değil. Kuralların dışına çıkıldı. Kuralları artık geçtik. Fenerbahçe’ye karşı öteki şeyler uygulanıyor.”

“Konu Fenerbahçe olunca hiç kimseyi tanımam”

Galatasaray Teknik Yöneticisi Okan Buruk’un Kasımpaşa maçında hakeme yönelik kelamlarına de reaksiyon gösteren Ilıcalı, “Galatasaray maçında enteresan bir imaj ortaya çıkıyor. Galatasaraylı ve Beşiktaşlı dostlarım var. Husus Fenerbahçe olunca hiç kimseyi tanımam. Okan Buruk, Kasımpaşa maçının 88. dakikasında hakeme ‘Hocam bu penaltıyı verirsen burada bir daha maç yönetemezsin.’ diyor. Bu, Türkiye’de futbolun geldiği durumu özetliyor. İşte Türk futbolunun özeti. Sonra uzatma bir anda 6 dakikaya düşüyor. Hakem, bu tehdidi almış.” değerlendirmesinde bulundu.

“TFF’ye kredi vermek zorundayız”

Yaşanan hakem kusurlarını evraklarıyla anlatmak için Türkiye Futbol Federasyonunu (TFF) ziyaret ettiklerini belirten Acun Ilıcalı, “TFF’yi ziyaret ettik. Bu olayları evraklarıyla sunduk. Bu federasyon, adalet geleceğine dair bize kimi kelamlar verdi. TFF, adalet getirmek istiyor. Biz de ayrıcalık değil adalet istiyoruz. Bunu başaracağız. Ortalığı yakarak ve yıkarak değil, irtibatla başaracağız. TFF, adalet konusunda kimseye taviz vermeyeceğini söyledi. Ortada bir facia var. Aklın almadığı bir durum var. TFF de bunun farkında ve buna müsaade vermeyeceğini söylüyor. Onlara bir kredi vermek zorundayız. TFF, bu yapıyı kesinlikle yıkacaktır.” tabirlerini kullandı.

“Yetkim olsa yarın yabancı hakem getiririm”

Hata yapan hakemlerin cezalandırılması gerektiğinin altını çizen Ilıcalı, şunları söyledi:

“Yerli hakem diye bir kaide olduğunu düşünmüyorum. Getirirsin yabancı hakemi, yapamayan varsa yenisi gelir. Futbolun milleti olmaz. İngiltere’de hakem konusu yok. Zira arka niyet yok. Hakem baskı altında değil. Yetkim olsa yarın yabancı hakem getiririm. Bunun tahlili bu. Adam yanılgı da yapsın. Hakkımızı yedirmeyeceğiz. Bu dönem sistemi de devirerek, inşallah bu rezaletlerin yaşanmasını engelleyip daima bir arada şampiyonluğa koşacağız. Sistem yıkılacak. Bu hususta taraftarlarımız güvensin. Bu kadar adaletsizlik dünyanın hiçbir yerinde yaşanmaz. Jose Mourinho da şaşkın. Mana veremiyor. Hocamıza güveniyoruz. Onunla şampiyonluğa yürüyeceğiz.”

Muhabir: Emre Doğan

En az 10 karakter gerekli