DOLAR 34,2306 0.06%
EURO 37,9486 0.45%
ALTIN 2.917,85-0,38
BITCOIN 2094439-4.08294%
İzmir
21°

AÇIK

16:15

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İstanbul’a konuk edilen Gazzeliler için Boğaz çeşidi
103 okunma

İstanbul’a konuk edilen Gazzeliler için Boğaz çeşidi

ABONE OL
02/10/2024 08:00
İstanbul’a konuk edilen Gazzeliler için Boğaz çeşidi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – İstanbul Vakıflar 1. ve 2. bölge müdürlükleri ile İstanbul Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürlüğünün işbirliğiyle düzenlenen aktiflikte İstanbul’a gelen Gazzeliler konuk edildi.

Üsküdar Valide Sultan Gemi İskelesi’nden başlayan çeşitte, ailelere Boğaz çizgisinde bulunan tarihi yapılar hakkında rehber tarafından bilgi verildi.

Tur, yaklaşık 1,5 saat sürerken Gazzeli konuklar kentin Boğaz ile etrafını yakından tanıma imkanı buldu.

Tarihi yerlerin fotoğraflarını çeken iştirakçilere yemek ikram edildi.

Etkinlikte çocuklara yüz boyama yapıldı ve balon dağıtıldı.

İstanbul Aile ve Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdür Yardımcısı Osman Baş, yaptığı konuşmada, Gazzeli konukları ağırlamaktan onur ve gurur duyduğunu söyledi.

Gazze ve Filistin’le bir ortada olmalarının ve hasbihal etmelerinin kendileri için büyük manası olduğunu lisana getiren Baş, çocukların bu seyahatten çok memnun ayrılmasını diledi.

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdür Yardımcı Sebahattin Karakoç ise yapay hudutlar olmasına rağmen gönül bağları nedeniyle onlarda açılan yarayı derinden hissettiklerini söyledi.

Karakoç, Müslümanların kardeş oldukları sürece kimsenin geleceklerini çalamayacağını anlatarak, Gazzelilerin acısını bir nebze olsun dindirebilmek için ellerinden geleni yapacaklarını söz etti.

Oyuncu Burak Haktanır da yıllardır Filistin’de yaşanan zulüm ve meşakkatin bir yıldır haddi aşma noktasına geldiğini kaydederek, akıllarının, gönüllerinin, ruhlarının ve dualarının daima Filistin ve Gazze halkıyla birlikte olduğunu kelamlarına ekledi.

Muhabir: İrem Demir

En az 10 karakter gerekli