DOLAR 34,1555 -0.13%
EURO 37,8361 0.01%
ALTIN 2.909,52-0,47
BITCOIN 2072899-0.85664%
İzmir
27°

AÇIK

16:13

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Kick boksçu muhtar gündüz mahallesine hizmet ediyor, akşamları sportmen yetiştiriyor
131 okunma

Kick boksçu muhtar gündüz mahallesine hizmet ediyor, akşamları sportmen yetiştiriyor

ABONE OL
03/10/2024 10:00
Kick boksçu muhtar gündüz mahallesine hizmet ediyor, akşamları sportmen yetiştiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

BURSA (AA) – Ortaokula giderken kick boksa başlayan, 2000 yılında kendi ismini taşıyan spor kulübünü açan Metin Sezer (46), 2005 ile 2013 yılları ortasında üst üste 8 sefer kendi kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu.

Avrupa şampiyonluğunu 2008’de kazanan, 2002’de de Avrupa ikincisi olan Sezer, mesleğine ulusal ekip antrenörü olarak devam ediyor.

Sezer, yaşadığı Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi’ndeki spor kulübünde çok sayıda genci bu sporla tanıştırarak, Avrupa ve dünya şampiyonları çıkardı.

Yetiştirdiği atletlerin ailelerinden gelen talepler sonucunda 31 Mart seçimlerinde mahallenin muhtarlığına aday olan ve seçimi kazanan Sezer, gündüzleri mahallenin meseleleriyle ilgilenirken akşamları da kick boks atletlerini yetiştiriyor.

“Mahallemizde çok başarılı atletlerimiz, Avrupa, dünya şampiyonlarımız var”

Metin Sezer, 33 yıldır ilgilendiği spor kolunda ulusal kadro antrenörü olarak vazifeye devam ettiğini, birebir vakitte Türkiye Kick Boks Federasyonu Bursa Vilayet Temsilcisi olduğunu söyledi.

Sporu gençlere sevdirmek ve onları topluma kazandırmak için yıllardır çalıştığını belirten Sezer, kulüpteki öğrencileriyle yurt içi ve yurt dışındaki tertiplere hazırlandıklarını anlattı.

Sezer, muhtar seçildikten sonra kulüpteki faaliyetlere akşamları devam ettiğini lisana getirerek, “140-150 civarında öğrencim var. Mahallemizde çok başarılı atletlerimiz, Avrupa, dünya şampiyonlarımız var.” dedi.

Özellikle sportmen velilerinin telkinleriyle muhtarlık öyküsünün başladığını belirten Sezer, “Bizim azmimizi, çalışma şevkimizi gördüklerinde ‘Muhtarımız olmayı düşünmez misiniz?’ formunda telaffuzlar geldi. Aklımda yer edindi ve ‘Neden olmasın.’ dedim. ‘Gündüzleri de mahalleme hizmet edebilirim.’ dedim. Mahalle sakinleri de büyük teveccüh gösterdi. 7 bin oyla Millet Mahallesi’nin yeni muhtarı seçildim.” diye konuştu.

“Gece bile sahadayım”

Sezer, 50 bin nüfuslu mahallenin meseleleriyle yakından ilgilendiğini tabir ederek, şunları kaydetti:

“Mahalleli bizden çok mutlu. Yıllardır biriken hizmetler serüveni vardı. Vazifeye gelir gelmez süratli bir halde çalışarak bu birikmişliği ortadan kaldırdım. Arayan herkesin badiresini çözmeye uğraş ediyorum. Çözemiyorsak neden çözülemediği hakkında dönüş yapıyorum. Seçimden evvel bir vaadim vardı. ‘8/5 muhtar değil, 7/24 muhtar olacağım.’ demiştim. Gecenin 3’ünde bile mahalle sakinleri arayıp ulaşabiliyorlar ve ben de dönüş yapıyorum. Gece bile alandayım.”

Muhtarlık ve antrenörlüğü eş vakitli keyifle yürüttüğünü belirten Sezer, “İki iş bir ortada çok hoş gidiyor. Bir vazifemiz vardı, artık ikinci kutsal bir misyonumuz oldu. Bundan ötürü çok memnunum. Gündüzleri mahalleme hizmet ediyorum. İnsanları mutlu etmeye, memnun etmeye çalışıyorum. Akşamları da mahallemizin gençlerine hizmet ederek onları topluma faydalı bireyler haline getirmek için uğraş ediyoruz.” tabirlerini kullandı.

Muhabir: Semih Şahin

En az 10 karakter gerekli