DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21344570.6019%
İzmir
31°

AÇIK

16:11

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Yeşilay Genel Başkanı Dinç: “Her gencimiz, her çocuğumuz kutsaldır, korunmalıdır”
256 okunma

Yeşilay Genel Başkanı Dinç: “Her gencimiz, her çocuğumuz kutsaldır, korunmalıdır”

ABONE OL
03/10/2024 17:40
Yeşilay Genel Başkanı Dinç: “Her gencimiz, her çocuğumuz kutsaldır, korunmalıdır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

VAN (AA) – Genel Lider Yardımcısı Sümeyye Ceylan ve Kurumsal İş Birlikleri Yöneticisi Hâkim Akyüz ile Van’a gelen Yeşilay Genel Başkanı Mehmet Dinç, Van Valisi Ozan Balcı’yı makamında ziyaret etti.

Daha sonra beraberindekilerle İpekyolu ilçesindeki Yeşilay Danışmanlık Merkezi’ne geçen Dinç, şube başkanı Zafer Şahin ve kurum çalışanı ile bir ortaya geldi.

Dinç, çocukların ve gençlerin bağımlı olmaması için kıymetli çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Yaptığımız tedbire çalışmalarını Türkiye’nin 120 noktasındaki şubelerimiz ve üniversitelerdeki gençlik kulüplerimiz üzerinden yapıyoruz. İnsanlarımızın bağımlılıklara esir edilmemesi için çok kararlı ve ağır bir halde gece gündüz demeden tek gündemle çalışmalar yapıyoruz.” diye konuştu.

İnsanların bağımlılıktan korunması için gayret gösterdiklerini lisana getiren Dinç, şunları kaydetti:

“Nasıl ki vatanımız kutsal ve muazzezse her gencimiz, her çocuğumuz da kutsaldır, korunmalıdır. Bu bahiste uğraş etmeye, her türlü çabası göstermeye ziyadesiyle paha. Rastgele bir formda bir kardeşimiz bağımlılığa düştüyse, bağımlılık pençesinde ızdırap çekiyorsa ondan da ümidimizi kesmiş değiliz. Bu mevzuda da Türkiye’nin 107 noktasında fiyatsız biçimde, büsbütün zımnilik temelinde, kimseyle bilgileri paylaşılmadan psikoterapi hizmeti verdiğimiz bir sistemimiz var.”

Beş çeşit bağımlılıkla gayret ettiklerini anlatan Dinç, “Tütün, alkol, uyuşturucu, kumar ve internetle bağlantılı bağımlılıklar. Bu alanlarda zorluk yaşayan, sorun yaşayan insanlara biz burada fiyatsız psikoterapi hizmeti veriyoruz. Tedbire çalışmaları da bu beş alana ağırlaşmış durumda.” dedi.

Muhabir: Orhan Sağlam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP