DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21314391.48242%
İzmir
26°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

İngiltere ve AB siyasi tahlil için Lübnan ve Gazze’de ateşkes daveti yaptı
278 okunma

İngiltere ve AB siyasi tahlil için Lübnan ve Gazze’de ateşkes daveti yaptı

ABONE OL
03/10/2024 18:00
İngiltere ve AB siyasi tahlil için Lübnan ve Gazze’de ateşkes daveti yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

LONDRA (AA) – İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in Brüksel’de yaptıkları görüşmenin akabinde ortak açıklama yayımlandı.

Açıklamada, ikilinin AB ile İngiltere ortasındaki bağları daha da güçlendirme konusunda mutabık kaldığı, Ukrayna’nın egemenliğine olan sarsılmaz takviyelerini yinelediği belirtildi.

Starmer ve von der Leyen’in jeopolitik gelişmeler, sistemsiz göç, iklim değişikliği, güç fiyatları üzere global hususlarda yakın işbirliği içinde olacağı tabir edilen açıklamada, İran’ın İsrail’e hücumları kınandı ve ikilinin İsrail’in kendini savunma hakkına da takviye verdikleri vurgulandı.

Açıklamada, “Bölgedeki tüm taraflarca tansiyonun düşürülmesi en değerli önceliktir. Orta Doğu’daki duruma verilecek diplomatik karşılığın koordine edilmesinin gerekliği vurgulanmıştır ve tüm taraflar itidal göstermeye ve kan dökülmesini durdurmaya çağırılmıştır. Önderler, siyasi tahlile ortam hazırlanması için Lübnan ve Gazze’de acil ateşkes yapılmasının gerekliliğine vurgu yapmıştır.” tabirleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıyeten tarafların milletlerarası hukuka ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne bağlılıklarını teyit ettiği, bu mutabakatla Brexit ve Windsor Çerçeve Muahedesi’nin uzun vadeli işbirliğinin temelini oluşturduğunu da kabul ettiği kaydedildi.

İkili, 2025’in başında bir AB-İngiltere Tepesi düzenlenmesi konusunda mutabakata vardı.

Muhabir: Behlül Çetinkaya

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP