DOLAR 34,1476 -0.21%
EURO 37,8109 -0.18%
ALTIN 2.913,68-0,32
BITCOIN 20799441.05796%
İzmir
28°

AÇIK

05:32

SABAHA KALAN SÜRE

Japon müzisyen Nakamura Tempei, İstanbul’da müzikseverlerle buluştu
204 okunma

Japon müzisyen Nakamura Tempei, İstanbul’da müzikseverlerle buluştu

ABONE OL
03/10/2024 19:20
Japon müzisyen Nakamura Tempei, İstanbul’da müzikseverlerle buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – “Japonya-Türkiye Diplomatik Bağları 100. Yıl Piyano Konseri”nde Tempei, “Ichigo-Ichie”, “Love’s Demise”, “Castle in Sky”, “Suite ‘Rising Soul'”, “Merry Christmas, Mr. Lawrence”, “Suite ‘Iceland'” ve “Phoenix” yapıtlarının ortalarında bulunduğu geniş bir repertuvarı beğeniye sundu.

“Bu şekil etkinlikler iki ülkeyi daha da yakınlaştırıyor”

Konsere ait AA muhabirine konuşan Japonya İstanbul Başkonsolosu Kenichi Kasahara, İstanbul’un tarihi yerlerinden birinde bu türlü bir konser programı yaptıkları için memnun olduklarını belirterek, çok farklı çevrelerden Türk konukları olduğunu ve Japon bir piyanisti kendilerine dinletmekten gurur duyduklarını söyledi.

Kasahara, Türkiye ve Japonya’nın 100 yılı aşkın bir dostluğunun olduğuna işaret ederek, “Ancak 12 saatlik bir uçak seyahati uzaklığında olduğu gerçeğiyle de karşı karşıyayız. Japon bir sanatçıyı buraya getirip Türk halkına dinletmek, coğrafya olarak uzak olan iki ülkenin aralığını kısaltmıyor ancak duygusal olarak arayı kısaltıp iki ülkeyi daha da yakınlaştırıyor. Bu stil etkinlikler düzenlemekten memnunluk duyuyoruz.” dedi.

“Türkiye ile Japonya’nın çok fazla emsal tarafı var”

Sanatçı Nakamura Tempei ise piyanoya ilgisinin ağabeyinden etkilenerek başladığını anlatarak, “İki sene evvel Türkiye’de bir konser yaptım ve burayı çok sevdim. İnsanların ilgisinden çok mutlu kaldım. Kendimi Türkiye’ye çok yakın hissediyorum. O yüzden tekrar gelmek istedim. Türkiye’yi birinci kere babam vesilesiyle tanıdım. Babam ticaretle uğraşıyordu ve Türkiye’ye bir şeyler satıyordu. O vakitten beri Türk kültürünü çok merak ediyor ve ilgi duyuyorum.” diye konuştu.

Türk kültürüne çok hürmet duyduğunu söyleyen Tempei, “Türkiye ile Japonya’yı benzettiğim noktalar da var. Uzun tarihi olan iki ülke. Bunun dışında iki ülkenin çok fazla misal tarafı var. Ayrıyeten Türkiye kültürüyle, Orta Asya’da ve bütün dünyada çok tesiri olan bir ülke. Bu da benim ilgimi çok çekiyor.” sözlerini kullandı.

“Ceddin Deden” yapıtını yorumladı

Tempei, Türkiye’yi büyümekte olan bir ülke olarak gördüğünü belirterek, “Türkiye büyük umut vadeden, gelişecek ve en yüksekleri görecek bir ülke. Durumu gereği gelişmeye çok açık” dedi.

Konser sonunda Mehter Grubu’nun marşlarından biri olan “Ceddin Deden” yapıtını yorumlayan Tempei, “Sanatçı bakış açısıyla iki ülkenin kültürel faaliyetler yapması, iki toplumun birbirini daha çok sevmesini sağlayabilir. 100. yıl vesilesiyle bu etkileşimin artmasını ve iki ülkenin birbirine katkı yaparak ilerlemesini diliyorum. Ben de Türkiye’yle ilgili yeni bir beste yapmayı çok istiyorum ve kesinlikle yapacağım.” sözlerini kullandı.

Muhabir: Ömer Mirza Şeker

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP