DOLAR 34,2977 0.02%
EURO 37,0847 0.14%
ALTIN 3.023,58-0,18
BITCOIN 23709852.4829%
İzmir
22°

AÇIK

05:58

SABAHA KALAN SÜRE

TEKNOFEST kapsamında T3 Teşebbüs Merkezi Demoday aktifliği başladı
545 okunma

TEKNOFEST kapsamında T3 Teşebbüs Merkezi Demoday aktifliği başladı

ABONE OL
04/10/2024 07:40
TEKNOFEST kapsamında T3 Teşebbüs Merkezi Demoday aktifliği başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ADANA (AA) – Anadolu Ajansının (AA) küresel irtibat ortağı olduğu TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Kadrosu Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşlarının da ortalarında olduğu 128 kurumun iştirakiyle Adana Havalimanı’nda gerçekleştiriliyor.

Etkinlik kapsamında, T3 Teşebbüs Merkezi yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST Teşebbüs, DENEYAP Teşebbüs ve ROTA Hızlandırma programlarında yer alan teşebbüsler, T3 Teşebbüs Merkezi Demoday’de mezun oluyor.

Demoday, girişimcilerin iş fikirlerini ve projelerini sunma fırsatı buldukları özel bir aktiflik olarak öne çıkıyor.

Programın açılışında konuşan T3 Vakfı Yönetim Kurulu Lider Yardımcısı ve T3 Teşebbüs Merkezi Koordinatörü İrem Bayraktar Aksakal, TEKNOFEST bünyesindeki teknoloji yarışlarında birçok proje geliştirildiğini hatta eserlerin prototiplerinin ortaya çıktığını belirterek, T3 Gelişim Merkezi olarak bu takımların prototiplerinin esere dönüşmesi noktasında programlar yürüttüklerini söyledi.

TEKNOFEST Teşebbüs Programı’nı birinci sefer 2022’de başlattıklarını anımsatan Aksakal, bu yıl üçüncü devir mezunlarını verdiklerini ve bu teşebbüslerin “Şampiyonlar Ligi” çadırında eser ve teşebbüslerini sergilediklerini tabir etti.

Aksakal, “Bu bir serüven aslında. Tahminen yarışlar bu seyahatin daha başlarıysa, onların teşebbüse dönüşmesi, teşebbüslerin büyümesi, dünyaya açılması noktasında bir seyahat var. Bugün bu seyahate tanıklık ediyor olacağız daima birlikte inşallah. Bu sunumların öncesinde, geçtiğimiz devir TEKNOFEST Gelişim Programlarımızdan mezun olan üç girişimcimizle bu sahnede sizlerle tecrübe paylaşımı yapacağımız bir panel kurguladık.” diye konuştu.

Etkinlik, açılış konuşmasının akabinde Aksakal’ın moderatörlüğünde TEKNOFEST Teşebbüsleri Tecrübe Paneli ile devam etti.

Panelde Move On Kurucu Ortağı Ömer Faruk Koç, Medroco Kurucu Ortağı Ömer Faruk Şahin ve Markas Teknoloji Kurucu Ortağı Safa Kaya tecrübelerini aktardı.

Panelin akabinde teşebbüsler sahnede sunumlarını gerçekleştirdi. ROTA Hızlandırma Programı kapsamında Chargemate, Inopolyme, Loren Games ve Medglanis grupları sunum yaptı.

Ayrıca DENEYAP Teşebbüs Programı kapsamında da Air, Asifin, Maskot, Momentum ve Tonyukuk ekipleri ve son olarak TEKNOFEST Teşebbüs Programı kapsamında da Afara Tarım Robotu, Counterfake, Genoride, Renlob, Sowec Güç ve Stockimg AI grupları sunum gerçekleştirdi.

Muhabir: Emirhan Yılmaz

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP