DOLAR 34,2501 0.31%
EURO 37,6274 -0.4%
ALTIN 2.922,770,25
BITCOIN 21143442.94871%
İzmir
27°

AÇIK

18:49

AKŞAMA KALAN SÜRE

Trabzon’daki krater göller sonbaharda da ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor
147 okunma

Trabzon’daki krater göller sonbaharda da ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor

ABONE OL
04/10/2024 13:20
Trabzon’daki krater göller sonbaharda da ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

TRABZON (AA) – Bölgenin değerli turizm merkezlerinin başında gelen Uzungöl’e gelen turistler, buradan yaklaşık 25 kilometrelik araç seyahatiyle Haldizen Dağları’ndaki “Yedigöller” bölgesine ulaşıyor.

Yaklaşık 2 bin 740 rakımlı alanda yer alan Aygır Gölü, Balıklı Göl, Tabansız Göl, İkiz Göller, Kara Göl, Sarıçiçek Gölü ile Pirömer Gölü, tabiatta sonbahara mahsus renk cümbüşüyle ziyaretçilerini cezbediyor.

Zirvedeki serin suları ve bozulmamış doğasıyla görenleri adeta büyüleyen göller, masmavi imgesiyle seyrine doyum olmayan görünümler ortaya çıkarıyor.

Sonbahara karşın hala yerli ve yabancı turistleri ağırlayan bölge, tatilcilere kentin gerilim ve gürültüsünden uzak tabiatla baş başa bir gün geçirme fırsatı sunuyor.

Göl kenarındaki ahşap kulübede ziyaretçilere çiçek ve besin satışı yapan Mehmet Turan, AA muhabirine, Uzungöl ile krater göllerin bölge turizmine değerli katkılar sağladığını belirterek, kendilerinin de ellerinden gelen hizmeti yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Turan, bilhassa temmuz ve ağustos aylarında bölgenin çok ilgi gördüğünü tabir ederek, göllerin sakinlik arayanların birinci sırasında yer aldığının altını çizdi.

Yerli ve yabancı ziyaretçilere her mevzuda yardımcı olmaya çalıştıklarını lisana getiren Turan, “Allah’a şükür, bu sene güzeldi. Öğlen saatlerinden akşama kadar yoğunluk oluyor. Trabzon merkeze gelen turistler konaklamalarını orada yaptırdıktan sonra araçlarıyla buraya geliyorlar. Onlara burada çay, kahve, çadır üzere imkanlar sağlıyoruz.” diye konuştu.

Turan, turistlerin ziyaretin akabinde çok şad kaldıklarını söylediklerini kaydederek, “4-5 sene evvel gelip bizimle fotoğraf çektiren beşerler tekrar gelip beni buluyor.” tabirlerini kullandı.

Özellikle Körfez ülkelerinden gelen turistlerin göl kenarındaki çadırlara başka ilgi gösterdiğini belirten Turan, kimi turistin akşam saatlerine kadar çadırlarda vakit geçirdiğini kelamlarına ekledi.

Aygır Gölü yanındaki kulübede daha evvelden ördüğü şalları satan Zehra Turan ise sonbaharda gelen turist sayısı az olmasına karşın hizmet vermeyi sürdürdüklerini anlattı.

Ördüğü şalların ekseriyetle ikram hedefli satın alındığını aktaran Turan, “Turistleri şad etmek, daha çok gelmelerini sağlamak için yapıyorum. Emeğimizin karşılığını alıyoruz.” dedi.

Muhabir: Hakan Burak Altunöz

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP