DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
BITCOIN 23399161.71935%
İzmir
20°

AÇIK

05:48

SABAHA KALAN SÜRE

Haydarpaşa Garı, algılama ve söndürme sistemleriyle yangından korunacak
161 okunma

Haydarpaşa Garı, algılama ve söndürme sistemleriyle yangından korunacak

ABONE OL
09/10/2024 12:00
Haydarpaşa Garı, algılama ve söndürme sistemleriyle yangından korunacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

TBMM (AA) – Uraloğlu, CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel’in, Kadıköy rıhtımında bulunan Haydarpaşa Garı’ndaki onarım çalışmalarına ait yazılı soru önergesini yanıtladı.

Restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Uraloğlu, şunları kaydetti:

“Haydarpaşa gar binası ve 5 plan No’lu binada yapılan çalışmalar; çatı, çatı katı, iki kule, bekleme salonu onarımı, dış cephe taşları, vitraylar, ahşap pencere ve panjur tamiratları, güçlendirme imalatları ile cephe aydınlatma işleridir. Bunların dışında rastgele bir ekleme yahut düzenleme yapılmamıştır. Ayrıyeten Haydarpaşa gar binası ve müştemilatında devam eden onarım çalışmalarında güçlendirme yapılması gereken alanlarla ilgili gerekli proje çalışmaları yapıldı. 5 plan No’lu binada yer güçlendirme çalışmaları tamamlanmıştır.”

“Restorasyonun tamamlanmasının akabinde tren seferlerine devam edilecek”

Bakan Uraloğlu, binanın yangından korunması için de itfaiye onaylı yangın algılama ve söndürme projesinin hazırlandığını belirterek, “Yangın söndürme ve algılama sistemlerinin alandaki uygulama çalışmaları devam etmektedir.” tabirini kullandı.

Uraloğlu, onarımın tamamlanması ve istasyonun trafik süreçlerine açılmasının akabinde tren seferlerine devam edileceğini bildirdi.

Muhabir: Kemal Karadağ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP