DOLAR 34,2189 0.08%
EURO 37,3171 0.27%
ALTIN 2.946,090,67
BITCOIN 23313394.2419%
İzmir
27°

AÇIK

15:58

İKİNDİYE KALAN SÜRE

A Ulusal Futbol Kadrosu Teknik Yöneticisi Montella: Karadağ tehlikeli bir rakip ve rakibimize sonsuz hürmet duyuyoruz
191 okunma

A Ulusal Futbol Kadrosu Teknik Yöneticisi Montella: Karadağ tehlikeli bir rakip ve rakibimize sonsuz hürmet duyuyoruz

ABONE OL
10/10/2024 21:20
A Ulusal Futbol Kadrosu Teknik Yöneticisi Montella: Karadağ tehlikeli bir rakip ve rakibimize sonsuz hürmet duyuyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

SAMSUN (AA) – UEFA Uluslar B Ligi 4. Küme’deki üçüncü maçında yarın Samsun’da Karadağ’ı konuk edecek A Ulusal Futbol Grubu’nun teknik yöneticisi Vincenzo Montella, rakiplerinin tehlikeli bir grup olduğunu belirterek, “Biz de sonsuz hürmet duyuyoruz rakibimize. O yüzden en düzgün halde hazırlanıp istediğimiz sonucu almak istiyoruz.” dedi.

Montella, maçın oynayacağı Yeni 19 Mayıs Stadı’nda düzenlenen basın toplantısında, ulusal kadroda her maça final gözüyle bakıldığını söyledi.

Peş peşe Karadağ ve İzlanda ile oynayacaklarını hatırlatan Montella, “Bu iki maçı en uygun halde geçirmek istiyoruz. Eylül ayında şöyle bir bahse değinmiştik. Fizikî ve kondisyonel olarak futbolcuların hazırlığı… Avrupa Şampiyonası biter bitmez maçların olması natürel ki tehlikeli bir ögeydi hepimiz için. Zira muhakkak değildi ne kadar düzgün olabileceğimiz ancak ona karşın çok yeterli performans gösterdik ve çok güzel sonuçlar aldık birinci iki maçta. Ekim ayı daha yeterli olacak doğal ki, bu hususta hiç kuşkum yok. Sonuçlarımız birinci iki maçta çok yeterliydi. Bu iki maçı da âlâ sonuçlar alarak geçirmek istiyoruz.” tabirlerini kullandı.

Arda Güler’in geleceğine kendilerinin karar veremeyeceğine dikkati çeken Montella, şöyle devam etti:

“Ne biz ne de siz ne de Arda. Real Madrid karar verecek. Ben alışılmış ki futbolcularımızın genel olarak daha çok oynamasını dilerim lakin Real Madrid’de oynamak çok büyük bir rekabetin içinde bulunmak demek. Dönem başında da uzun süren bir sakatlık süreci oldu. Ona karşın geçen döneme nazaran daha çok dakika almaya başladı. O yüzden çok da baskıların hissedildiği… Yani öteki bir kulüpte bu kadar baskı var mıdır? Hayal edemiyorum. Dünyanın en büyük kulübü. O yüzden orada olması ve orada yetişmesi de çok büyük mana söz ediyor.”

“Stoper konusunda kaygı duymuyorum gelecekle alakalı”

Montella, sakat oyuncular konusuna değinerek, şunları kaydetti:

“Stoper konusunda tasa duymuyorum gelecekle alakalı, zira çok kalabalık bir futbolcu havuzumuz var. Bu sene ufak tefek sakatlıklar da oldu, Çağlar üzere Ozan üzere ancak Cenk’i de takip ediyoruz. Daha genç profiller de var. O yüzden bu hususta telaş duymuyorum. Bu yıl herkesin, çok fazla oynandığı istikametinde görüşü var. Çok fazla maçın olduğu ve herkesin, yani futbolcuların yorulduğuyla alakalı konuşmalar var lakin bunun daha çok zihinsel bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Zira fizikî olarak futbolcuları bir biçimde toparlayabilirsiniz. Zihinsel olarak onları en uygun halde canlı tutmanız gerekir. Kulüp bazında mesela geniş bir takıma sahip olduğunuzda, uygun bir yedek kulübesine sahip olduğunuzda rotasyonlar yaparak eliniz kuvvetli formda devam edebilirsiniz. O yüzden fizikî yorgunlukları da göz arkası edebilirsiniz lakin kimi kulüplerde geniş takımlar olmuyor, daima tıpkı futbolcular oynamak zorunda kalıyor. O yüzden onların aslında daha çok zihinsel olarak toparlanması çok kıymetli.”

Üç hafta içinde 7 maç oynandığını belirten Montella, “Rakamlara baktığınızda biraz fazla üzere gözükse de daha çok zihinsel bir şey olduğunu düşünüyorum. Kıymetli olan zihinsel yorgunluğu geliştirebilmek. En yüksek düzeylerde oynadığınızda tecrübeleriniz artıyor. Tecrübeleriniz arttıkça zihinsel yorgunluklar da doğal ki daha az oluyor. Yarın saat 21.45’te bir maç oynayacağız ve ardından, 3 gün sonrasında bir maçımız daha var lakin 7 saatlik bir uçak seyahati da var. Bir dahaki maçta da değişiklikler görme ihtimalimiz çok yüksek. Zira yorgunluklar, fizikî ve zihinsel, daha çok artıyor.” diye konuştu.

Montella, her maçın farklı olduğuna işaret ederek, “Her maç, farklı özellikler barındıran farklı futbolculara da gereksinimimiz olur. Zira farklı stratejilerle oynanan maçlardır. Ben şuna inanıyorum; çağdaş futbolda istikrar çok değerlidir her iki kısımda de, oyunun her iki kısmında. Şunu da bilmemiz gerekiyor; Karadağ’ın sahiden âlâ bir grup olduğunu, yetenekli oyunculara sahip olduğunu söylememiz gerekiyor. Birinci iki maçta tahminen sonuçlar istedikleri üzere olmadı lakin birinci maçta duran toplardan 2 gol yediler. Çok fazla duruma girmelerine karşın maçı kaybettiler. İkinci maçta Galler’e karşı çabucak maçın başında geriye düştükten sonra birçok konuma giren bir kadro olduğunu hepimize gösterdi, tehlikeli olduklarını gösterdiler. Yalnızca sonuçlandıramadıkları için bu türlü sonuçlarla karşılaştılar. Olağan ki tehlikeli bir rakip. Biz de sonsuz hürmet duyuyoruz rakibimize. O yüzden en güzel formda hazırlanıp istediğimiz sonucu almak istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

“10 gol atmamız gerekiyorsa 10 başka futbolcu atsın”

Kadroyu rakibe nazaran seçtiklerinin altını çizen Montella, şunları söyledi:

“Ben geldiğim günden itibaren bizden daha çok konuma giren bir rakip olmadı diye hatırlıyorum. Avrupa Şampiyonası’nda da birebir biçimde. O yüzden bu türlü kararlarım devam ediyor. Türkiye’ye geldiğim günden beri bütün istatistikleri kişisel olarak denetim ettiğimde en çok üretken futbolcular, 9 numara giyebilirler, 11 numara giyebilirler, 7 numara giyebilirler… Onları çağırdım ve şu ana kadar da bu türlü devam ettim. En çok üretken futbolcular bizimle. Seçebilirsem ekibimde natürel ki şöyle bir şey seçmek isterim. 10 gol atmamız gerekiyorsa 10 başka futbolcu atsın. Yalnızca bir futbolcu 10 gol atmasın. Zira o futbolcu eksik olduğunda, bu sefer yaptığımız bütün çalışmaların devamlılığı aksar ve biz bunun aksamasını istemeyiz. Bu istikamette de en çok gole yakın, yatkın futbolculara sahip ulusal kadronun biz olduğumuzu düşünüyorum.”

Karadağ maçında 3 kıymetli oyuncularının sakat olduğunu lisana getiren Montella, “Bizler için hakikaten çok kıymetli futbolcular, bizlere çok büyük katkılar bulundular evvelce beri lakin şunu da söylemek lazım. Mazeret üretmeye gerek yok. Bizim her türlü rekabet ortamından başımız dik biçimde çıkabileceğimizi biliyoruz ve buradaki futbolcularımızın hepsine tek tek güveniyoruz. Ne kadar yeterli futbolculara sahip olduğumuzu da hepimiz biliyoruz. O yüzden eminim ki yarın da istediğimiz futbolu sergileyerek istediğimiz sonucu alacağız.” diye konuştu.

Muhabir: İlyas Gün

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.