DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.993,761,35
BITCOIN 23451762.46136%
İzmir
20°

AÇIK

05:48

SABAHA KALAN SÜRE

TBMM, yapay zeka, çocuk ve bayana şiddet mevzularında alana inecek
208 okunma

TBMM, yapay zeka, çocuk ve bayana şiddet mevzularında alana inecek

ABONE OL
11/10/2024 12:40
TBMM, yapay zeka, çocuk ve bayana şiddet mevzularında alana inecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

TBMM (AA) – AA muhabirinin derlediği bilgiye nazaran, son iki hafta içerisinde TBMM Genel Heyetinde bayana şiddet, çocukların korunması ve yapay zeka bahislerinde üç başka araştırma kurulu kurulması kararlaştırıldı.

Üç kurul için ilerleyen günlerde 22’şer üye seçilecek. Daha sonra liderleri belirlenecek komiteler çalışmalarına başlayacak. Müddetleri üç ay olacak kurullar, Ankara dışında da çalışabilecek. Gereksinim halinde bu mühlet uzatılabilecek.

Araştırma komiteleri, ilgili bakanlık ve kurum yetkilerini TBMM’ye davet ederek dinleyecek. Ayrıyeten komiteler, belirlenen yerlerde de incelemelerde bulunabilecek.

Meclis Yapay Zeka Araştırma Kurulu, yapay zekanın kazanımlarına yönelik atılacak adımları, bu alanda hukuksal altyapının oluşturulması ve yapay zeka kullanımının barındırdığı risklerin önlenmesine ait önlemleri belirleyecek.

Çocukların korunmasıyla ilgili TBMM Araştırma Komitesi da çocukların her türlü şiddet, ihmal ve istismardan korunarak akıl, ruh ve vücut sıhhatlerinin gelişimi için alınması gereken tedbirleri araştıracak.

Kadına yönelik şiddetle ilgili kurulan Araştırma Kurulu, bayanların maruz kaldığı şiddet ve ayrımcılık davranışlarına yönelik ek önlemleri ve tahlil tekliflerini ele alacak.

Muhabir: Kemal Karadağ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP