DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
BITCOIN 23421450.71304%
İzmir
15°

AÇIK

12:54

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Arnavutluk ve Sırbistan ziyareti Balkan ülkelerinde gazete manşetlerinde
150 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Arnavutluk ve Sırbistan ziyareti Balkan ülkelerinde gazete manşetlerinde

ABONE OL
12/10/2024 16:40
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Arnavutluk ve Sırbistan ziyareti Balkan ülkelerinde gazete manşetlerinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

TIRAN (AA) – Arnavutluk’un kıymetli gazetelerinden Panorama hem basılı hem çevrim içi versiyonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Arnavutluk ziyaretini manşetlerine taşıdı.

Başkent Tiran’daki Namazgah Mescidi açılışını da ön plana çıkaran gazete, farklı manşetlerle açılışa ait gelişmeleri okuyucularına duyurdu.

Basılı versiyonunda “Namazgah, inananlar ve ziyaretçiler ile doldu” başlığını kullanan gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Namazgah mescidi için “dostluk ve kardeşliğin sembolü” tabirlerine yer verdi, caminin “sadece bir ibadethane değil, birebir vakitte bir toplumsal külliye olacağını” vurguladığını aktardı.

Telegraf gazetesi ise Namazgah mescidinin açılışının yanı sıra, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın Erdoğan’ın Arnavutluk ziyareti kapsamında duyurduğu, Arnavutluk’a kamikaze dron tedarik edileceğini manşete taşıdı.

Arnavutluk Telegrafik Ajansı (ATA) da ziyarete geniş yer verirken haberde, Türkiye ve Arnavutluk ortasında işbirliği, bağlantı, eğitim ve tarım alanlarında 4 mutabakata imza atılmasına dikkat çekildi.

ATA haberinde ayrıyeten, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başşehir Tiran’daki Namazgah Mescidi’nin açılışında tabir ettiği “İki ülke ortasındaki kardeşlik ve dayanışmanın sembolü” kelamlarını öne çıkardı.

Arnavutluk’un televizyon kanallarından Top Channel, Erdoğan’ın ülkeye ziyaretini yansıtan ve internet sitesinde yer alan haberin manşetinde, “Tiran’a resmi ziyarette bulunan Erdoğan’dan Arnavutluk’a ‘mesaj’: FETÖ ile uğraşa devam edeceğinizi umuyoruz” tabirlerine yer verdi.

Balkanweb portalı ise haberinde, “Erdoğan, Tiran’da İsrail’in Gazze ve Lübnan’a hücumlarını kınadı” başlığını ön plana çıkardı.

Arnavutluk’taki öbür televizyon kanalları ve haber portalları da Erdoğan’ın ziyaretini anbean yakından ve geniş bir biçimde okuyucuyla buluşturdu.

Erdoğan’ın Sırbistan ziyareti manşetlerde

Sırbistan gazetelerinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti geniş yer buldu.

Manşetlere taşınan ziyarete ait “Novosti” gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sırp mevkidaşı Aleksandar Vucic’in fotoğrafına yer vererek, “Balkanlarda barışı birlikte koruyoruz” başlığını kullandı.

“Politika” gazetesi ise iki ülke ortasındaki endüstriyel işbirliğine vurgu yaptı.

Erdoğan’ın Sırbistan ziyaretini mercek altına alan gazeteler, Sırbistan ve Türkiye ortasında savunma alanında işbirliğini ele aldı. Gazeteler bu işbirliğini “Türk dronları yeni işbirliği olabilir” biçiminde yorumladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2 günlük Sırbistan ziyaretinin akabinde iki ülke bağlantılarında “altın çağ” yaşanmakta olduğu da vurgulandı.

Sırbistan gazeteleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretini “son derece verimli” halinde betimledi.

“Informer” gazetesi ise iki ülkenin savunma alanında işbirliğine gideceğini öne çıkararak başkanların bu kapsamdaki açıklamalarına yer verdi.

Bir öbür Sırbistan gazetesi “Blic” de iki başkanın fotoğrafına yer verdikleri manşette “Türkiye ile bağlar daha düzgün olmamıştı, ticaret hacmi 7 kat arttı” başlığını kullandı.

Yunan basını “kamikaze dron”u öne çıkardı

To Vima gazetesi, ziyareti “Erdoğan Tiran’a kamikazi dronları ikram etti” başlığı ile verirken Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın “Arnavutluk Türkiye’nin ittifakıyla yenilmezdir.” halindeki açıklamalarına vurgu yaptı.

Erdoğan’ın Arnavutluk’a kıymetli bir ikram sunduğu belirtilen haberde iki ülke ortasında savunma alanında işbirliğine vurgu yapıldı.

Eleftheres Tipos gazetesi ise ziyareti “Erdoğan Arnavutluk’a kamikaze dron ikram etti, Rama şenlikle kutladı” başlığıyla verdi.

Haberde, ziyaretin Arnavutluk-Türkiye alakalarının askeri alanda da çok yakın olduğunu teyit ettiği söz edildi.

Kathimerini gazetesi ise “Erdoğan ikramlarla Tiran’a gitti” başlığını kullandı. Haberde, ziyaret vesilesiyle Balkanların en büyük mescidinin de açılışının yapıldığı belirtilerek, Arnavutluk’a onlarca kamikaze dron armağan edildiğinin altı çizildi.

Bölge yazılı basını da Erdoğan ziyaretine yer verdi

Bosna Hersek’teki gazetelerden “Oslobodjenje”, Erdoğan’ın Sırbistan ziyaretine geniş yer vererek, iki ülke ortasında 11 başka işbirliği mutabakatının imzalandığına vurgu yaptı.

Bir başka gazete “Nezavisne Novine” de manşetinde Sırbistan ve Türkiye’nin ekonomik münasebetlerini kıymetlendirdi.

Hırvatistan gazetelerinden “Vecernji List” ise Belgrad’dan “bölgede barış ve istikrarın korunması” bildirisinin gönderildiğini belirterek, Sırbistan ve Türkiye ilgilerinde “altın çağın” yaşandığına dikkati çekti.

Muhabir: Lejla Biogradlija,Dzihat Aliju,Derya Gülnaz Özcan

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP